Nabil Yousef och Henaa Said bakar kakor och godis. Det är billigt att fika här. Foto: Anders Björklund

Digert kakbord på nyöppnade Nyfiket i Vårsta

Ett digert kakbord, läxhjälp, bokbytarhylla, konst och sällskapsspel. Baptistförsamlingen har öppnat Nyfiket i Vårsta dit alla, även icke-troende, är välkomna. – Det behövs en mötesplats över generationsgränserna i Vårsta, säger Eva-Lena Lindstrand.

  • Publicerad 08:25, 25 dec 2018

Lördag den 29 december är det öppet extra länge på Nyfiket i Vårsta. Då arrangerar Nyfiket spelhåla och håller öppet mellan klockan 14-20 med fika och sällskapsspel.

Lokala konstnärer

Än så länge har inte jättemånga varit nyfikna på Nyfiket. Det hoppas arrangörerna ändra på framöver. Bland annat genom att ha lördagsöppet någon gång i månaden och även ställa ut konst av lokala konstnärer.

Bakar på plats

Utbudet av bakverk är det knappast något fel på.

– Vi bakar varje dag, säger Henaa Said som står i köket tillsammans med Nabil Yousef.

Läxhjälp och mellanmål

Stället har normalt öppet 13-17 tisdagar till fredagar. Här finns också möjlighet till läxhjälp för skolungdomar. Ett mellanmål för barnen kostar bara 10 kronor.

– Det är jättebra. När jag ska göra läxorna med Sofia så blir det mer krångel, men här fungerar det bra, säger mamman Alena Semechkina som kommit förbi för att hämta dottern Sofia som nu gått över till att spela spel med diakonkandidaten Sara Stignäs som jobbat 16 år som lärare.

Eva-Lena Lindstrand, Barbro Johansson, Alena Semechkina, Nicole Semechkina, Sara Stignäs och Sofia Semechkina speldade kortspelet UNO tillsammans när Mitt i kom på besök. Foto: Anders Björklund

”Plats för fler”

Nu hoppas de att fler ska hitta hit. Både fikagäster i alla åldrar och skolbarn som äter mellis och får hjälp med läxorna.

– Vi har plats för fler, säger Sara Stignäs.

Fotnot: Nyfiket ligger i Vårstakyrkans samlingslokal på Ringvägen 26 i Vårsta.