Vid en pressträff måndagen den 10 januari presenterades en rad nya åtgärder för att hejda den skenande smittspridningen. Omikronvarianten har fört Sverige in i en ny våg av covidsmitta.

Ett av statsministern Magdalena Anderssons tydligaste budskap under pressträffen var som många gånger tidigare nämnt: att vi ska vaccinera oss.

https://www.mitti.se/nyheter/skarpta-restriktioner-infors-ska-hejda-skenande-smittspridningen/repvaj!vB9hIGwjC2bN3kiGPGJYQ/

Den som väntar på dos tre ska ta sin chans då tillfälle ges, och den som inte har tagit dos ett eller två bör göra detta omgående.

Ta sprutan i kommunen

Sedan sommaren 2021 är det möjligt för Upplands-Broborna att ta sin vaccinspruta på hemmaplan.

https://www.mitti.se/nyheter/covidsmittan-okar-i-upplands-bro-for-fjarde-veckan-i-rad/repvag!2fe1sGXTElPN@jrOBzJiQ/

Fyra dagar varje vecka finns en vaccinationsbuss på plats i kommunen. Onsdagar och torsdagar parkerar man sig utanför kommunhuset i Kungsängen. I Bro centrum är man på fredagar 10-17 och lördagar 10-15.

https://www.mitti.se/nyheter/sa-ar-covidlaget-inom-aldreomsorgen-i-upplands-bro/repvae!W19NAPIfYikkGFUM0MlZg/

Med anledning av vintertider sker vaccinationen inomhus i kommunens lokaler. I Kungsängen får du din spruta inne i kommunhusets reception. Tar du sprutan i Bro centrum är det trygghetscentret som är lokalen för det hela.

Både i Bro och Kungsängen krävs tidsbokning. När det är din tur att vaccinera dig så bokar du en tid via appen ”Alltid Öppet”. För detta krävs Bank-ID.