Vaccinationsbussen på plats utanför kommunhuset i centrala Kungsängen under hösten 2021. Foto: Niklas Loman

Detta gäller för att få sprutan på hemmaplan

Med ett förvärrat pandemiläge är vaccinationen mot covid-19 alltjämt aktuell. Oavsett om du ska ta din tredje dos eller vill boka för de första sprutorna är detta vad som gäller för vaccinering på hemmaplan.

  • Publicerad 16:31, 10 jan 2022

Vid en pressträff måndagen den 10 januari presenterades en rad nya åtgärder för att hejda den skenande smittspridningen. Omikronvarianten har fört Sverige in i en ny våg av covidsmitta.

Ett av statsministern Magdalena Anderssons tydligaste budskap under pressträffen var som många gånger tidigare nämnt: att vi ska vaccinera oss.

Skärpta restriktioner införs – ska hejda skenande smittspridningen

Den som väntar på dos tre ska ta sin chans då tillfälle ges, och den som inte har tagit dos ett eller två bör göra detta omgående.

Ta sprutan i kommunen

Sedan sommaren 2021 är det möjligt för Upplands-Broborna att ta sin vaccinspruta på hemmaplan.

Covidsmittan ökar i Upplands-Bro för fjärde veckan i rad

Fyra dagar varje vecka finns en vaccinationsbuss på plats i kommunen. Onsdagar och torsdagar parkerar man sig utanför kommunhuset i Kungsängen. I Bro centrum är man på fredagar 10-17 och lördagar 10-15.

Så är covidläget inom äldreomsorgen i Upplands-Bro

Med anledning av vintertider sker vaccinationen inomhus i kommunens lokaler. I Kungsängen får du din spruta inne i kommunhusets reception. Tar du sprutan i Bro centrum är det trygghetscentret som är lokalen för det hela.

Både i Bro och Kungsängen krävs tidsbokning. När det är din tur att vaccinera dig så bokar du en tid via appen ”Alltid Öppet”. För detta krävs Bank-ID.

Brobor önskade fler gungor – fick hel gungpark

Surfgunga, kompisgunga och en karusellgunga. Broborna önskade gungor. Fick en hel gungpark.fredag 5/8 14:09