Kjellock. "Det har varit väldigt kul på Scalateatern. Jag har träffat många nya vänner, särskilt Allram Eest tycker jag om. Han säger åt mig var jag ska städa", säger Kjell som i Bagis brukar gå förbi Sherlock. Bilden är ett montage. Foto: Oskar Karlin/Alexander Kuronen

Det vill Bagisprofilen se i gamla publokalen

Vad som ska hända med lokalen där Bagarmossens vattenhål Sherlock Holmes Inn tidigare låg är fortfarande ett mysterium. Nu får hyresvärden Stockholmshem ett kreativt tips från Bagisprofilen Kjell.

  • Publicerad 20:00, 19 feb 2020

Det tror jag alla i Bagis skulle uppskatta.

I december kunde SöderortDirekt berätta att den klassiska krogen Sherlock Holmes Inn går i graven, efter bråk och klagomål från grannar.

Trots att krogen vidtagit åtgärder var hyresvärden Stockholmshem inte tillfreds och valde därför att inte förlänga kontraktet efter nyår.

"Går alltid förbi där"

En som sörjt stängningen är Bagisprofilen och dockan Kjell. Han blev känd för en bredare allmänhet genom sin självbetitlade teveserie där bland annat Sherlock Holmes Inn glimtar förbi.

– Jag går alltid förbi där på väg till tobaken. Det var ett fint ställe för folk som jobbade som detektiver, även detektiver behöver ju en öl ibland, säger Kjell.

Hur reagerade du på nedläggningsbeskedet?

– Jag blev glad först, sedan tänkte jag på vad det betydde och då blev jag lite ledsen.

Vad tycker du om Bagarmossens utveckling generellt?

– Jag märker inte av den. Jag är ju mest hemma hos mig eller på väg till tuben.

Vad som kommer att hända med den nu tomma lokalen är ännu inte spikat. På Stockholmshem säger man att det finns intressenter men att besked om den nya verksamheten kan ges först längre fram.

Vill bredda målgruppen

Ska man tro bostadsbolagets kommunikatör Hanna Apolo Grön ser man dock gärna något som kan "bredda målgruppen lite".

– Det är ju en lokal som använts till restaurangverksamhet tidigare så vi hoppas att någon sådan verksamhet ska ta över. Det är ännu inte klart vem det blir, men vi ser gärna något familjevänligare än tidigare, säger Apolo Grön.

Om man frågar Kjell borde den före detta pubens lokaler fyllas med något helt annat.

– En jättestor bubbelpool hade varit trevligt. Det tror jag alla i Bagis skulle uppskatta, säger han.

Enligt Hanna Apolo Grön är det emellertid svårt att svara på om det kan bli aktuellt med bubblor i det gamla vattenhålet.

– Lokalen är förberedd för restaurangverksamhet så det är det man i första hand skulle vilja se. Men det är kul med engagerade Bagisbor och kreativa förslag, säger hon.

Det här är Kjell

Bor i: Bagarmossen, så mycket han kan. "Det beror på hur ofta jag blir vräkt."

Känd för: Teveserien Kjell som hade premiär 2007.

Aktuell med: Dockhumor på Scala, av dockspelarna Björn Carlberg och Petter Lennstrand.

Visa merVisa mindre