Dans. Nu vill kommunen få alla Täbybor att svänga på höfterna i dystra tider genom en installation. Foto: Täby kommun

Det ska få Täbyborna att svänga på höfterna

På torget står nu en installation med glitter som spelar musik. Tanken är att Täbyborna dansa sig igenom den och på så vis må lite bättre.

  • Publicerad 15:25, 5 nov 2020

Den har redan blivit uppskattad

På grund av den pågående pandemin har fler kulturevenemang ställt in på Täby torg. Det skulle varit filmvisning på storbild och visning av fotbollsmatcher. Men inget har gått att genomföra.

Nu har kommunen i stället satt upp sju stycken färgglada bågar på Täby torg. I bågarna finns belysning i olika färger och från dem hänger glitterdraperier. Allt för att få Täbyborna att bli glada, berättar landskapsarkitekten Jon Nilsson som arbetar för Täby kommun.

– Vi har haft ett jobbigt år och behövt ställa in de allra flesta publika evenemang, samtidigt har vi ett överskott i budgeten för Täby torg. Vi ville göra något som Täbyborna kan njuta av och glädjas år, Jon Nilsson.

Femton meter lång

Dans- och ljusinstallationen är sammanlagt 15 meter lång och designad av Prosit Design. Från den spelas musik från morgon till kväll. Tanken är helt enkelt att man ska gå igenom den och dansa.

– Vi börjar med 80-talsdisco. Sedan kommer vi att ändra det under veckans gång så att det blir lite variation. Den har redan blivit uppskattad, när jag tittar på den nu så är det några ungdomar som dansar igenom den, säger Jan Nilsson.

Installationen kommer att vara på torget fram tills den 27 november. Efter att den tas ner kommer julgrannen att stå på platsen. Den stora nallen i ljus kommer även i år att finnas på torget och – om vädret tillåter – en isbana.

Foto: Täby kommun