Det ska du tänka på inför besöket på äldreboendet

Idag upphävs besöksförbudet på Enköpings äldreboenden. Men det finns mycket att tänka på inför och under besöket.

  • Publicerad 08:48, 1 okt 2020

Från och med den 1 oktober är det åter tillåtet att besöka sina anhöriga som bor på äldreboenden. Men det är inte fritt fram. Det finns mycket att tänka på både under, och inför besöket.

– Det är för många ett efterlängtat och glädjande besked. För de boende är det viktigt med fortsatt försiktighet vid besöken för att förhindra smittspridning av covid-19, säger Maria Palm, verksamhetsområdeschef äldreomsorg och tillägger:

– Vi har tagit fram en rutin för hur vi håller säkra besök på våra särskilda boenden för äldre i Enköpings kommun. Vi har följt Socialstyrelsens nya föreskrifter och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för hur vi som verksamhet kan anpassa våra besöksrutiner.

Detta gäller:

Du behöver anmäla ditt besök i förväg till verksamheten. Ring till enheten där din närstående bor innan du kommer. Vi ser helst att ni är max två personer som kommer på besök samtidigt. Var noga med handhygienen. Använd handspriten som står i entrén när du kommer. Du besöker din närstående i dennes lägenhet. Vistas inte i allmänna utrymmen i samband med besöket. Det finns inga särskilda besökstider, men det är inte lämpligt att du gör besök under måltiderna. Om du vill fika tillsammans med din närstående vid besöket sker det i dennes lägenhet.

Får fängelse för penningtvätt

Nyheter Enköpingsbo. Döms till 1 år och 6 månader En man hemmahörande i Enköpings kommun, döms till fängelsestraff efter att ha tagit emot och skickat vidare pengar i syfte att dölja att pengarna kom från brottslig verksamhet.måndag 19/10 13:19