Konditionspass som spinning har tagits bort från schemat på Sports Club. Foto: MostPhotis

"Det ringer och mejlar hela tiden"

Oroliga och träningssugna medlemmar vill kunna fortsätta träna på gymmet – trots att Folkhälsomyndigheten avråder från det. – Det ringer och mejlar hela tiden, säger marknadskoordinator Mikaela Lundkvist på Sports Club i Vallentuna.

  • Publicerad 20:20, 8 nov 2020

Folkhälsomyndighetens strängare restriktioner avråder oss från att gå till gymmet, däremot riktas inga uppmaningar om stängning direkt till gymmen.

På Sports Club har ledningen ändå beslutat om åtgärder.

– Vi kommer att hålla öppet så länge vi inte ombeds att stänga, säger Mikaela Lundkvist.

Anläggningen hade sedan innan satt in åtgärder som extra städning, rengöring av dörrhandtag och kranar. De kollar också antalet medlemmar som är inne på anläggningen.

– Det nya är att vi ställer in alla konditionsklasser. Vi stänger också av bastu och bubbelpool eftersom det är svårare att hålla avstånd där.

Hon hoppas att begränsningarna ska möta förståelse bland medlemmarna.

– Jag tror att man har överseende under en kortare period.

De nya restriktionerna har gjort många medlemmar oroliga.

– Vi vill inte skrämma upp folk. Det ringer och mejlar hela tiden. Det är som att det är det första folk tänker på. Träningen är en frizon för många där de kan rensa sitt system. Men vi har inga tankar på att stänga om vi inte skulle bli tvungna till det.

Under våren gick besökssiffrorna ner på Sports Club. Men under hösten har de nästan återgått till de normala.

– För oss kändes det bra. Ändå hade vi restriktioner med hälften så många på passen och noggrannhet med att torka av. Det funkade väldigt bra.