Ledigt. Varför inte cykla lite under jullovet? Foto: Mostphotos

Det kan du göra på jullovet 2020

Trist på lovet? Det går att ha skoj, även om mycket är stängt och man inte kan mingla som vanligt med sina kompisar. Här är några tips i Österåker!

  • Publicerad 11:15, 26 dec 2020

Den som gilla datorspel och har fyllt tio kan prova att själv göra sitt eget spel. Men du behöver ha tillgång till en dator, internet och programmet Zoom så att du kan delta hemifrån. Kodningen sker i programmet Scratch tillsammans med ungdomar från föreningen Hemkodat. Datum: 28 december, klockan 10-12. Anmälan sker via Österåkers biblioteks webbsajt och antalet platser begränsat.

Läs två, få en ny i present

Österåkers kommun tipsar också om att man kan läsa två böcker under lovet och sedan få en bok i present av Österåkers bibliotek. Allt man behöver göra är att läsa böckerna och sedan fylla i en folder som man kan ladda ner på bibblans webbplats. Vinterboken pågår till 31 januari och är för alla barn från sex år och uppåt.

Saker att göra ute

Är du sugen på frisk luft tipsar kommunen om alla lekplatser som finns runtom i kommunen – varför inte göra en utflykt till någon du inte brukar besöka?
Den som vill kan även ta en hojtur på kommunens mountainbikebana i Hackstaskogen eller kasta frisbee på 18-hålsbanan för discgolf i Hackstaskogen bakom Åkersberga sporthall.

Värt att veta är att fritidsgårdarna är stängda Fritidsgårdarna har stängt under jullovet för att minska smittspridningen av covid-19, men finns tillgängliga på Snapchat och Instagram.

Mer information finns på kommunens webbplats.