Med ett år kvar till valet har den nu sittande kommunstyrelseordföranden, Olov Holst (M), bestämt att han vill sitta kvar även under nästa mandatperiod.

– Om jag får föreningens förtroende så kommer jag att göra det absolut, det är inte jag som bestämmer det egentligen men jag kandiderar i alla fall internt i första hand, säger Olov Holst.

Fokus på Sigtuna

För ett par veckor sedan skrev Mitt i Sigtuna om att Olov Holst debatterade på riksplanet men han har inga planer på att lämna kommunpolitiken, tvärtom.

– Mitt 100 procentiga fokus är och kommer att vara Sigtuna kommun. Jag har till och med beslutat att inte kandidera till regionen där jag sitter i dag. Jag tycker inte att det går att kombinera tidsmässigt.

De olika reformer som kommunledningen har dragit igång ligger i fokus även efter nästa val om valresultatet blir detsamma.

– Inte minst när det gäller ekonomiska reformer och trygghetsreformer men det jag framförallt vill lägga kraft på är Samhällsbyggnadslyftet som handlar om att rätta tillbaka det utanförskap som finns i den här kommunen. Det jobbet kommer vara helt avgörande även under nästa mandatperiod.

Resurser till tryggheten

Den senaste tiden i Sigtuna kommun har varit turbulent med skjutningar, mord, bilbränder och hot mot politiker. Inför nästa år ska ytterligare resurser tillsättas för att minska otryggheten och brottsligheten, enligt Olov Holst.

– I takt med att sådana här saker sker har kampviljan har ökat och inte minskat, vi är många som vill stå upp mot det här. Där är vi helt eniga vi tänker inte backa en millimeter.

De fem partierna i kommunledningen (L, C, KD, SfS och M) hoppas att styra tillsammans även efter valet.

– Väljarna kommer att ha ett väldigt tydligt alternativ, röstar man på något av våra fem partier så röstar man för en sammanhållen kommunledning med fortsatt fokus på det som vi redan har satt igång. Det blir som en stabilitet och en trygghet när vi går in i valrörelsen, säger Olov Holst.