Vill sitta kvar. Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M). Foto: Stefan Källstigen

Det här vill Holst satsa på efter valet

Inför nästa års val ska partierna nominera sina kandidater. Kommunstyrelsens ordförare i Sigtuna, Olov Holst (M), vill sitta kvar och dessutom lägga ännu mer tid på kommunen.

  • Publicerad 15:14, 27 sep 2021

Där är vi helt eniga vi tänker inte backa en millimeter.

Med ett år kvar till valet har den nu sittande kommunstyrelseordföranden, Olov Holst (M), bestämt att han vill sitta kvar även under nästa mandatperiod.

– Om jag får föreningens förtroende så kommer jag att göra det absolut, det är inte jag som bestämmer det egentligen men jag kandiderar i alla fall internt i första hand, säger Olov Holst.

Fokus på Sigtuna

För ett par veckor sedan skrev Mitt i Sigtuna om att Olov Holst debatterade på riksplanet men han har inga planer på att lämna kommunpolitiken, tvärtom.

– Mitt 100 procentiga fokus är och kommer att vara Sigtuna kommun. Jag har till och med beslutat att inte kandidera till regionen där jag sitter i dag. Jag tycker inte att det går att kombinera tidsmässigt.

De olika reformer som kommunledningen har dragit igång ligger i fokus även efter nästa val om valresultatet blir detsamma.

– Inte minst när det gäller ekonomiska reformer och trygghetsreformer men det jag framförallt vill lägga kraft på är Samhällsbyggnadslyftet som handlar om att rätta tillbaka det utanförskap som finns i den här kommunen. Det jobbet kommer vara helt avgörande även under nästa mandatperiod.

Resurser till tryggheten

Den senaste tiden i Sigtuna kommun har varit turbulent med skjutningar, mord, bilbränder och hot mot politiker. Inför nästa år ska ytterligare resurser tillsättas för att minska otryggheten och brottsligheten, enligt Olov Holst.

– I takt med att sådana här saker sker har kampviljan har ökat och inte minskat, vi är många som vill stå upp mot det här. Där är vi helt eniga vi tänker inte backa en millimeter.

De fem partierna i kommunledningen (L, C, KD, SfS och M) hoppas att styra tillsammans även efter valet.

– Väljarna kommer att ha ett väldigt tydligt alternativ, röstar man på något av våra fem partier så röstar man för en sammanhållen kommunledning med fortsatt fokus på det som vi redan har satt igång. Det blir som en stabilitet och en trygghet när vi går in i valrörelsen, säger Olov Holst.

Så här ser makten ut i Sigtuna

Mandatperioden 15 oktober 2018 - 14 oktober 2022 för kommunfullmäktige i Sigtuna kommun.

Moderata Samlingspartiet, 16 mandat

Centerpartiet, 3 mandat

Liberalerna, 3 mandat

Kristdemokraterna, 3 mandat

Sigtunapartiet Samling för Sigtuna, 2 mandat

Socialdemokraterna, 12 mandat

Sverigedemokraterna, 7 mandat

Vänsterpartiet, 3 mandat

Miljöpartiet de gröna, 2 mandat

Visa merVisa mindre

Corona: 28 nya fall på en vecka

Sigtuna FHM ser två sannolika scenarier i vinter Färre 16 och 17-åringar sprider corona efter att många nu fått vaccinet, meddelar FHM. I Sigtuna kommun ligger smittan på en jämn nivå.fredag 22/10 9:29

Spärrvakternas toalettbesök kan kosta 100 000 kronor i böter

Nyheter ”Ett omänskligt system" säger Edilma Sebestyén i spärren på Södra station Varje gång pendeltågens spärrvakter går på toaletten måste de be om lov. Annars riskerar deras arbetsgivare böter på upp till 100 000 kronor. SL:s hemliga kontrollanter ser till att toareglerna följs.fredag 22/10 5:53

Privatperson lyckades släcka bilbrand

Nyheter Släcktes innan branden utvecklades och spred sig Brinnande föremål hittades på en bil i Märsta centrum. Bilen stod parkerad men branden lyckades släckas av en privatperson innan den tog fart ordentligt.torsdag 21/10 11:49

SVT slår upp ny redaktion i Märsta

Nyheter Lokal-tv. En del av bolagets satsning på lokaljournalistik SVT öppnar fyra nya redaktioner under 2022 – en av dessa är belägen i Märsta. Det är en del i tv-bolagets satsning på lokaljournalistik.torsdag 21/10 10:03

Olov Holst (M) vill avskaffa public service-skatt

Nyheter Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) debatterar för ett avskaffande av public service-skatten, tillsammans med fyra andra moderater i landet.torsdag 21/10 8:55