Ljuskonst. En installation i Brandbergen som kom på plats i januari. För konstkartan, se kommunens hemsida. Foto: Sacharias Källdén

Det här kan du göra på sportlovet i Haninge

Sportlovet står för dörren och runt om i Haninge finns mycket att hitta på, både utomhus och digitalt. Här är våra bästa tips.

  • Publicerad 16:46, 25 feb 2021

Om du vill få en konstupplevelse och kombinera det med frisk luft så lanserar Haninge kommun i samband med sportlovet en konstkarta. Konstkartan finns både i tryckt och digitalt form och guidar till 36 av kommunens konstverk fördelat på sju olika konstpromenader.

– Kanske har inte alla lagt märke till att det finns konstverk där man bor? Konstkartan ska inspirera till att gå ut och upptäcka vår gemensamma konstskatt. Det finns något för alla, säger Anna Ahlstrand, intendent offentlig konst på Haninge kommun.

Konstkartan kan hämtas gratis på Haninge kulturhus, eller Haninges bibliotek. Du kan också ladda ned kartan på kommunens hemsida.

Konstverkstad

Vill man hellre sitta hemma och pyssla med att skapa egen konst så erbjuder Konstverkstan i Kulturhuset i Handen tips på sin hemsida hur man gör sina egna potatistryck och hur man kan skriva en dikt med hjälp av tidningsklipp.

Och biblioteket i Handen anordnar digitala bokcirklar. Träffarna leds av en bibliotekarie och är helt kostnadsfria.

Ut och njut

Beroende på hur vädret blir så kan man antingen ge sig ut och ta en långpromenad eller joggingrunda, varför inte vid Rudan? För att stilla hungern finns det längs spåren flera iordningställda grillplatser.

Vill du lära dig mer om ugglor är Tyresta rätt ställe att bege dig till under sportlovet. Utomhus vid Naturum finns en uggleutställning och mellan klockan 11 och 14 på lovdagarna utlovas roliga aktiviteter och uggletävlingar för hela familjen.