Så här har det sett ut på Olympialoppisen tidigare år. Foto: Läsarbild Privat

Det här kan du göra i Farsta i helgen

Polisen varnar för en stökig helg i Stockholm city. Här är aktiviteterna du kan göra på hemmaplan i stället.

  • Publicerad 15:50, 24 aug 2018

I helgen inträffar en mängd olika evenemang i Stockholm, bland annat konserter, demonstrationer och lopp. Enligt polisen kan det bli stora trafikstörningar, både på vägarna och i kollektivtrafiken. Så varför inte stanna på hemmaplan? Mitt i tipsar om saker du kan göra i Söderort.

Lördag

Farsta: I Tallkrogen är det dags för Stockholms största garageuppfatsloppis, Olympialoppisen. Även i Hökarängen blir det loppis, direkt från bakluckan. I Farsta firas parkernas dag i parkleken Måsen i Fagersjö. Det blir korvgrillning, open mic och föreställning. Läs mer om det här.

Skarpnäck: Fira parkernas dag i Skarpaby parklek. Läs mer om det här.

Bagarmossen: Feministiskt initiativ bjuder in till korvfest som protest mot nazister. Bagarmossens torg klockan 14–17.

Enskede-Årsta-Vantör: Förutom parkernas dag firas att stadsdelen växt till 100 000 invånare. Det blir stort tårtkalas. Läs mer om det här.

Hägersten-Liljeholmen/Älvsjö: Sista chansen att sommaryoga i Vintervikens trädgård, klockan 9.45-11. Du kan också fira parkernas dag, läs mer om det här.

Skärholmen: Prova på kampsporten aikido i Sätraskolans gymnastiksal klockan 11–14. Även i Skärholmen firas parkernas dag, läs mer om det här.

 

Söndag

Farsta: Gatuloppis i Lilla Sköndal, Harriet Sundströms väg, klockan 10–20.

Älvsjö: Klockan 11 är det dags för Solbergaskogens dag som firas i Kristallparken med bland annat ponnyridning, karaoke och hoppborg.

Hägersten-Liljeholmen: Skördemarknaden i Vintervikens trädgård öppnar för säsongen och där kan du köpa honung, lokalt odlade grönsaker och mycket mer.

I Hägerstensåsen på Riksdalertorget är det loppis mellan klockan 10 och 16.

Skärholmen: Bredängs kulturfestival klockan 11 till 18 i Jakobsbergs gård med bland annat föreställning och trubadur.