SNÖ. Fjällen på hemmaplan. Snön i Flottsbro håller fint även om snön på marken har smält bort. Foto: Flottsbro

Det här händer på sportlovet i Huddinge

Skridskor, fotboll och käpphästhoppning. Trots pandemi och restriktoner finns det en hel det roliga saker att göra på sportlovet i Huddinge.

  • Publicerad 07:00, 26 feb 2021

Snön smälte bort och vinterkylan förvandlades till vårtemperatur lagom till sportlovet. Men i Flottsbro är snön stabil för den som vill åka skidor och få fjällkänsla för en dag. Begränsat antal besökare gäller, så liftkort måste bokas på nätet.

Skridskor på spolade isar går också fint. Visättra sportcenters bandyis och utomhusrinken i Trångsund har öppet för allmänhetens åkning och organiserad föreningsidrott.

HOPP. I Rådsparken blir det käpphästhoppning på sportlovet. Foto: Stefan Källstigen

Fotboll och käpphäst

Rådsparken bjuder på en sportlovsvecka full med utomhusaktiviteter. Där kan du utmana dig själv i en hinderbana, hoppa med käpphäst och gå på pokemonjakt.

Biblioteken ordnar en aktivitet som kallas Vinterboken. På Huddinge, Vårby och Skogås bibliotek kan du hämta ett vinterbokshäfte, läsa två böcker och skriva vad du tycker om dem. Den som deltar får en bokpresent. På Vårby och Skogås bibliotek går det också bra att hämta en pysselpåse som man kan ägna sig åt hemma under lovet.

I Fleminghallen blir det fotboll med Ung i Flemingsberg hela veckan. Lågstadiet kör klockan 12-14 och mellan- och högstadiet klockan 14-16. I Fleminghallen kan du också prova, gymnastik, basket, pingis och badminton.

Håll dig uppdaterad på www.huddinge.se eller på respektive arrangörs sidor på sociala medier för eventuella ändringar på grund av smittspridningsläget.