Moppefest, kollektivhus och klubb - det händer i söderort i helgen. Foto: Mostphotos

Det här händer i söderort i helgen

Moppefeber i Tallkrogen, popkonst i Enskede och 50-årskalas i Vårberg. Dessutom kan du kika in i ett kollektivhus i Solberga eller klubba till Astral Projection i Västberga. Här får du sex tips på saker att göra i söderort i helgen.

  • Publicerad 15:33, 5 okt 2018

Popkonst på Enskede skola

På fredagskvällen blir det vernissage på Enskede skola. Oscar Forsberg, uppvuxen i Enskede, ställer ut en serie färgstarka målningar med inspiration från den globala populärkulturen och politisk filosofi. Tid och plats: 5 oktober kl 18, Stockholmsvägen 30.

Moppefeber i Tallkrogen

Gillar du moppar? Då ska du bege dig till Tallkrogen i helgen. På lördag är det dags för Tallkrogens mopedfestival. Det blir specialbyggda moppar, vintage och cruising klockan 14, 15 och 16. Blårök, show off, gas och cruise runt Tallkrogen utlovas. Moppefesten börjar klockan 12 på Tallkrogsvägen 83.

Kollektivhus i Solberga öppnar

Hur är det att bo i ett kollektivhus? Om du är nyfiken på det har du chansen att kika in i kollektivboendet Kupan i Solberga på lördag. Då öppnar kollektivhuset dörrarna för allmänheten som en del av Open house, som arrangeras runt om i stan i helgen.

Vårberg fyller 50 år

På lördag blir det stor fest i Vårberg centrum. Centrumet fyller 50 år och det firas med musik, dans, tävlingar, modevisningar och mycket annat.

Fotoutställning på Gröndals bibliotek

På lördag är det vernissage för Catharina Lindgrens fotoutställning “Förnimmelser” klockan 12–16. Så här skriver biblioteket om utställningen: ”Tegelstenar och murbruk, borrar och ruiner, en blommas hemliga liv, en stads kontraster och skiftningar – eller en gammal människas erfarna händer: det är sådant som fångar fotografen Catharina Lindgrens intresse.” Catharina Lindgren bor i Gröndal och i Livorno, Toscana.

Astral Projection på Eventhuset

Arrangören Technostate fyller 15. Firandet i Västberga drar igång redan på fredagen, men den stora festen är på lördag med stora psytrance-akter som Astral Projection och Skazi.