Allhelgona, zombie-prepp och teater är några av sakerna som händer i söderort i helgen. Foto: Most photos/Mitt i

Det här händer i helgen i söderort

Höstlovet börjar lida mot sitt slut och helgen närmar sig med stormsteg. Har du fortfarande ingenting planerat? Här är några tips på saker du kan göra i Söderort.

  • Publicerad 11:00, 2 nov 2018

Konstutställning på Konstfack

Kollektiv utställning med 25 konstnärer. De ställer ut tillsammans som en kraft mot egoism och elitism. Det är en motrörelse till den enskilda konstnären som det vita ensamme geniet. 

Var? Konstfack,  Lm Ericssons väg 14.

När? Utställningen pågår till och med den 3 november. Öppet 10–17.

Föreställningen Rosemarys Babyshower

Rosemarys Babyshower är en filosofisk föreställning om att bära och föda barn. Med scenkonstnärerna Paulina Göth och Jenny M Jensen.

Var? Bagarmossen Folkets hus, Lillåvägen 44.

När? Fredag och lördag klockan 19 och söndag klockan 16.

Tänd ett ljus

Under allhelgona är det många som vill tända ett ljus och minnas någon som inte längre finns ibland oss. På skogskyrkogården hålls samtliga kapell öppna under lördagen och SL har satt in extra avgångar för bussar och tunnelbana. Brännkyrka kyrka håller öppet längre än vanligt.

Var? Skogskyrkogården, Sandsborgskyrkogården, Brännkyrka kyrka, Västberga begravningsplats, Vårfrukyrkan.

När? Under lördagen håller Skogskyrkogårdens och Sandsborgskyrkogårdens kapell öppet mellan 12-19. Brännkyrka kyrka är öppen mellan klockan 9.00-20.00 och Kapellet på Västberga begravningsplats är öppet klockan 12-18. Vårfrukyrkan är öppen klockan 14.00-18.00 på söndag, 4 november.

FIFA-turnering i Skärholmen

I Ungdomens hus blir det FIFA-turnering i helgen. Den är till för alla mellan 12 och 19 år. Det är gratis och kräver ingen anmälan.

Var? Ungdomens hus, Måsholmstorget 24.

När? På lördag klockan 15–21.

Basketturnering för tjejer

I Skärholmshallen blir det basketturnering på söndag klockan 11–18. Den är bara för tjejer och bara tjejer får finnas i publiken. Det är gratis och kräver ingen anmälan.

Var? Skärholmen sim- och idrottshall, Bodholmsgången 10.

När? Söndag klockan 11-18.

Bio på Reflexen

I helgen visas filmerna Sagoland, Halvdan Viking och En säsong i Frankrike. 

Var? Biograf Reflexen, Kärrtorpsplan 14.

När? På söndag klockan 13, 16 och 19.30

Samtala om ”prepping” med zombieöverlevnadsexpert

Hur förbereder man sig för en kris? På Biocafé Tellus hålls en samtalscirkel om just detta. Samtalen utgår från Boken om hemberedskap och leds av författaren och zombieöverlevnadsexperten Herman Geijer. Fri entré.

Var? Biocafé Tellus i Midsommarkransen

När? Söndag klockan 20.

Arkeologisk utrgrävning

Den här veckan pågår en arkeologisk utgrävning av tre fornlämningar från bronsåldern i Perstorp i Farsta. På söndag välkomnar arkeologerna allmänheten. De kommer då att visa upp eventuella fynd och berätta om sitt arbete på platsen.