Det här hände under 10-talet i Järfälla

Vi har tagit de första stegen in i det nya decenniet – men ännu är vi inte riktigt redo att släppa taget om det händelserika tiotalet.

  • Publicerad 08:00, 18 jan 2020

Del 1 – Att bo i Järfälla: Under 10-talet flyttade Christoffer Melin till Barkarby. Sedan dess har stadsdelen Barkarbystaden växt fram i rasande fart.

Det är fortfarande glest mellan husen i den delen av Barkarby som Christoffer Melin bor i. Foto: Hanna Lilja

Del 2 – Befolkning i i siffror: Järfälla har växt stadigt de senaste tio åren och kommer att fortsätta växa. Framöver förväntas kommuninvånarna procentuellt öka mer än i någon annan kommun i Stockholms län.

Del 3 – Förändringens ansikte: Kaj Skoglund har i över 50 år jobbat med blommor i Kallhälls centrum. Han tycker att det har skett stora positiva förändringar som skapar bättre förutsättningar för att handeln ska kunna vara kvar.

I femtio år har Kaj Skoglund sett hur Kallhäll har förändrats från sin plats bakom blomsterdisken. Foto: Åsa Sommarström

Del 4 – Hetaste snackisarna: En falsk polis härjade och flera mord begicks. Vad skrevs det om för 10 år sedan – det här läste vi om 2010.

Del 5 – Saker som aldrig blev av: Under tiotalet var det mycket som hände. Samtidigt var det en del saker som aldrig blev av, trots långvariga diskussioner. En park byggd på det gamla flygfältet inspirerad av Berlin till exempel.

Del 6 – Spåkulan: Vi spår Järfällas framtid och ser en befolkningsökning, tunnelbanestationer och flera byggprojekt – både planerade och ovissa.

Del 7 – Viktiga händelser under 10-talet: En samling av de åtta största händelserna under Järfällas tiotal.