Sedan föregående vecka är det här en uppgång med 6 nya fall. Det här visar aktuell data från Folkhälsomyndigheten som Newsworthy sammanställt och analyserat.

Om vi tittar på befolkningen motsvarar detta att man i Upplands-Bro haft 350 nya fall av covid-19 per 100 000 invånare under veckan som gått. Dessa siffror är genomsnittliga om vi jämför med övriga landet.

Tittar man ut över länet så rapporterades det totalt 9 759 nya fall av covid-19 under veckan som gick. Sedan föregående vecka rör det sig om en uppgång med 8 procent.

Den kommun som just nu har flest fall sett till befolkning är Sigtuna. Här hade man 510 konstaterade fall av covid-19 per 100 000 invånare senaste veckan.

Vid Folkhälsomyndighetens presskonferens igår torsdag, så meddelade FHM att alkoholstoppet mellan 20.00 och 05.00 förlängs till och med den 2 maj. Det samma gäller restriktionerna i butiker, gallerior och köpcentrum.

– Vi har som sagt hög smittspridning. Och vi vill återigen påpeka att det viktigaste vi kan göra just nu är att se till att hålla avstånd i alla möjliga situationer vi kan hamna i, sa Anders Tegnell.

Till och med vecka 13 har 2 626 Upplands-Brobor fått minst en första vaccindos mot covid-19. Det här motsvarar att 11,6 procent av den vuxna befolkningen inom kommunen nu är vaccinerade.

Vaccineringen i länet tuffar på. Till och med vecka 13 har 217 675 doser getts ut vilket betyder att 11,6 procent av den vuxna befolkningen nu fått minst en dos.

Under gårdagen meddelade Region Stockholm att man välkomnar invånare som är 70 år eller äldre för att boka tid för vaccination. Samtidigt berättade man att nästan 60 procent av alla i gruppen 75-79 år fått sin första dos vaccin.

https://www.mitti.se/nyheter/dags-for-70-att-kavla-upp-armarna/repudh!Rap4hsp5XTckPbfN5qxvIA/

– Därför är det glädjande att redan nu kunna välkomna alla invånare som är 70 år eller äldre att boka tid för vaccination, sa Johan Bratt som är tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör.

– De fyra vaccinationscentralerna i Älvsjö, Sabbatsberg, Karolinska och Täby kompletterar och avlastar vårdcentralerna för de som är över 70 år och kan boka digitalt med bank-ID. Nu börjar vi också att skicka breven hem till de i den här åldersgruppen för att informera om hur de bokar sin tid för vaccinationerna oberoende tillgång till Bank-ID.