Här får du tips på saker att göra på höstlovet. Foto: Mitt i

Det händer på höstlovet i söderort

Vill du klappa en spindel, lära dig skåda moln, testa streetsport eller gå fotbollscamp? Allt kan du göra i stadsdelen på höstlovet.

  • Publicerad 10:30, 30 okt 2018

Här hittar du vad som händer i stadsdelen på höstlovet – dag för dag. 

Och här får du fler tips på roliga saker som händer:

Klappa spindel och orm på Enskede bibliotek

Enskede bibliotek får besök ifrån Skansen. Onsdag 31 oktober kl. 14.00 kommer Kerstin ”Tytte” Hellman från Skansen till Enskede bibliotek. Med sig har hon en orm och en spindel. Hon berättar om djuren och du kan klappa dem. Välkommen!

Fotbollsfest på bibblan

På lördag, 27 oktober, blir det fotbollsfest hela dagen på Enskede bibliotek. Klockan 11-13 är det fotbollsquiz, kl 13 berättar  författarna Anja Gatu och Jesper Tillberg om sina fotbollsböcker. Mellan 14 och 15 visar fotbollsspelarna Rickson Mansiamina och Tyra Kajgård sina fotbollstrix.

Street pep i Östberga

Street Pep kommer till Östbergatorget och Östbergaskolan på höstlovet med start måndag, 29 oktober. Det är en festival där barn och unga kan testa olika aktiviteter. Fokus ligger på streetsport och det blir aktiviteter som skejt, streetbasket, dans, kampsport och pannafotboll. Det blir även DJ:s, rap battles och open mics. Backa Systerskapet kommer också att vara på plats.

Skåda moln på Årsta bibliotek

På måndag 29/10 är det molnskådning klockan 13 för barn 6-10 år med Linna Krylén på Årsta bibliotek. Linnea Krylén har skrivit ”Handbok för molnskådare” och ”Molnens melodi” och håller molnskådarkurser för barn. Anmälan görs på biblioteket.

Höstlovscamp på Hagsätra IP med Rågsveds IF

Rågsveds IF arrangerar höstlovscamp för barn födda mellan 2006 och 2009. Två pass per dag med fotboll och friidrott och både lunch och mellanmål serveras.

Campen äger rum på Hagsätra IP och startar 8.30 på morgonen och håller på till 15.30. Här kan du läsa mer och anmäla dig. 

Ponnyridning i Bandängen

På lördag 27/10 är det ponnyridning i Bandängens parklek mellan klockan 13 och 15.