VIKINGAGÅRD. Gunnes gård håller öppet tisdag till fredag under sportlovet. Foto: Upplands Väsby kommun

Det händer i Väsby sportlovet 2021

Sportlovet närmar sig och det här året är inget som vanligt. Men trots pandemin finns det saker att göra i Väsby. Här kommer sex fina tips.

  • Publicerad 10:35, 24 feb 2021

Gunnes gård

Vikingagården Gunnes gård har öppet fyra dagar under sportlovet. Tisdag den 2 mars till fredag 5 mars klockan 10–14 kan man uppleva forntiden för en stund. Elden är tänd och möjlighet att grilla egen medhavd korv finns.

Biblioteket

Under sportlovet erbjuder biblioteket ett digitalt quiz för barn med tema vinter. Quizet kommer att finnas tillgängligt på bibliotekets hemsida och bestå av tio frågor. Var med och tävla om ett fint pris! Tio vinnare utses efter lovet.

Skidor

I Vilundaparken finns konstsnöspår för längdskidåkning. Spåren går längs löparbanorna och är 400 meter långa. Belysningen är tänd fram till klockan 23 på kvällarna. Skidspåren i Vilundaparken anordnas i samarbete med Väsby Skidklubb.

Sagostig

Törnskogens sagostig är 800 meter lång och består av tio stationer med skyltar som innehåller olika uppdrag. Här kan du träffa vildbiet Bibbi, fladdermusen Fladde och räven Rävis. Här finns även grillplats med vindskydd.

Naturupplevelser

Se naturkartan (upplandsvasby.se/naturkartan) för aktuella tips på utflykter.

Fritidsgårdar/ungdomshus

Fritidsgårdar och ungdomshus har pandemianpassade aktiviteter för barn födda 2002 och senare.

Information läggs ut på fritidsgårdarnas Instagramkonton.