Trotsar plusgrader. Längdskidor funkar i konstsnöspåren tö till trots. Foto: Mostphotos

Det händer i Järfälla på sportlovet

Sportintresserad eller ej, det finns en del att fördriva tiden med under ledigheten.

  • Publicerad 11:30, 28 feb 2021

Till skillnad från tidigare år kommer biblioteken inte att ha några aktiviteter i sina lokaler under sportlovet. Däremot blir det frågesport på nätet med bokpriser i potten.

– Jag vet också att KomTek har halverat antalet deltagare mot vad de brukar ha och delar upp sig i lite olika rum, säger Lisa Dalin, kommunikatör vid Järfälla kommun.

KomTeks teknik- och designaktiviteter kostar en hundring att delta i. Här kan de lovlediga bland annat prova på att skapa figurer i en 3D-skrivare. Eller varför inte dressera ett egenhändigt byggt robothusdjur?

Nytt för i år är att alla mellan sex och 18 år får prova på längdskidåkning kostnadsfritt. Det sker i konstsnöspåret vid Brukets friluftsområde den 2–4 mars där även utrustning finns att låna. Folk från bland annat Järfälla skidklubb bistår med hjälp.

– Konstsnön kommer att ligga kvar, försäkrar klubbens ordförande Anders Ahlström.

Inget skridskodisco

Däremot ställs flera andra vintriga aktiviteter in. Varken parasportdagen, allmänhetens åkning i ishallarna eller skridskodisco blir av i år.

Allt som allt är det ungefär hälften så många sportlovsprogram i år jämfört med i fjol. Samtidigt talar mycket för att fler familjer än vanligt håller sig på hemmaplan.

Lisa Dalin medger att det kan vara en svår ekvation.

– Men jag är glad att det ramlat in allt fler aktiviteter. Det var väldigt få från början, men nu har det tillkommit en ny varje dag.

Mer att göra

Bygg ett vinterlandskap. Den 2 mars kl. 9–13 i Huset på Höjden, åk 2–4. Kostar 100 kr.

Skattjakt. Den 3 mars från kl. 12 i centrala Jakobsberg, 0–18 år.

Fånga cirkeln på Långnäsa. Den 3 eller 4 mars kl. 9–13, åk 2–4. Kostar 100 kr.

Mer info om samtliga aktiviter finns på kommunens hemsida: jarfalla.se/sportlov.

Visa merVisa mindre