Tillbaka. Eleverna och lärarna har saknat varandra, berättar rektor Anders Paulsen på Marina läroverkets gymnasium. Foto: Åsa Sommarström/Pressfoto (M) (kollage)

”Det går inte att helt undvika trängsel i en skola”

520 elever är tillbaka på Marina läroverket. ”Vi håller tummarna för att det här ska gå bra” säger Marina läroverkets vd, Anders Paulsen.

  • Publicerad 11:40, 1 sep 2021

Från och med den här veckan är även Marina Läroverkets elever tillbaka till undervisning på plats.

Skolans vd, Anders Paulsen, berättar om skolans praktiska moment, och att tillbakagången med anledning av det har varit extra viktig.

Oro för ny våg

Samtidigt finns det en oro för trängsel.

– Det går inte att helt undvika trängsel på en skola.

– Men många tycker det är skönt. Lärarna har saknat eleverna, eleverna har saknat lärarna. Det många pratar om risken att det ska komma en ny smittspridning, och hur man ska hantera frågan om att vaccinera sig, både bland elever och föräldrar, säger Anders Paulsen.

Ännu är det oklart om skolans långsegling utomlands, som tidigare ställts in, blir av det här året.

– Det är en väldigt viktig del, egentligen hjärtat, i vår verksamhet. Vi gör allt för att den ska genomföras. Nu på torsdag seglar den första klassen iväg runt Sverige, men det är lite mer osäkert om vi sedan kan segla som vanligt utomlands. Det beror på hur smittspridningen ser ut. Men vi planerar för det.

Hur har studierna gått under året?

– Det har gått bra. Det visade sig att våra studenter som gick ut i våras hade något högre betyg än året innan. Så resultaten har varit bra, men sen är det många som tycker att det har varit jobbigt och tråkigt.

Lärorikt på distans

Ungefär 520 elever läser på Marina Läroverket under höstterminen. Anders Paulsen berättar att skolan lärt sig mycket kring hur man kan använda distansundervisning i utbildningen.

– Nu håller vi tummarna för att det inte blir en fjärde våg. Men vi har naturligtvis beredskap om det skulle bli så.