”Det är världsklass på våra läktare nuförtiden”

Det allra säkraste vårtecknet står för dörren. Det handlar såklart om säsongspremiären av allsvenskan. Mitt i tog pulsen på Hammarby-supportern John Holmström.

  • Publicerad 16:00, 27 mar 2019

Stockholm har tagit tillbaka epitetet fotbollens huvudstad. Men hur står sig de tre Stockholmslagen inför årets fotbollssäsong?

Mitt i Sporten tog hjälp av det populära webbtv-programmet 08-fotboll som vecka efter veckar synar Stockholmslagens insatser i allsvenskan där expertpanelen består av supportrar för vart och ett av Stockholmslagen.

John Holmström (Hammarby), hur går det för ditt lag i år?

– Det ska gå bättre än förra året, det finns inget annat mål att sätta. Men vad vi har sett nu på försäsongen är att Paulsen, Hamad, Junior och även Neto saknas och Hammarby är inte ett självspelande piano. Men jag har fullt förtroende för att det kommer att bli bra.

Har Bajen lyckats täcka hålen efter de spelarna?

– Med de nyförvärv vi har gjort ska det kunna att bli lika mycket kvalitet som förra året till slut. Men det kommer att ta lite tid. Sedan ska vi vinna lite derbyn i år igen, det betyder mycket.

Hur ser du på konkurrenterna Djurgården och AIK?

Tyvärr verkar tränarna ”Tolle” och Kim vara bra för Djurgården. Det ser klart bättre ut nu om man jämför med i höstas framförallt framåt. De har hittat en offensiv som är mer varierad och betydligt kraftfullare än förra året. Men jag är inte jätteimponerad av deras nyförvärv.

Och AIK?

– För AIKs del är det väldigt svårt att ta två SM-guld på raken och jag tror inte att de kommer klara heller. De har tappat några av sina riktiga stjärnor men har råd att investera i ny kvalitet så de kommer givetvis att vara med i den absoluta toppen av allsvenskan i år också. Man kan bara hoppas att det blir som det brukar att det vara att det börjar knackigt och det blir gnälligt på läktaren.

Vilka vinner läktarmatchen, vad har vi att vänta från hemmafansen?

– Känslan är att det står mellan oss och AIK. Djurgården har inte med den sammanlagda grejen att göra längre. Vi har nästan dubbla publiksiffran mot dem nu. Hammarby levererar år efter år och lockar många till matcherna. Vi har genomgående riktigt snygga tifon. Kolla bara avtackningen av Kennedy. Jag hoppas att Bajen fortsätter leverera som vi gjort, det är världsklass på våra läktare nuförtiden.

Vad gör AIK:s läktare bra?

AIK fick med sig publiken förra året när både Norling och Goitom trummade på och gick och sa att publiken inte skulle börja bua om det inte såg fantastiskt ut från början. Det var nog en av delarna till att det gick så bra som det gjorde. Det brukas gnällas i AIK men det lyckades de komma ifrån.

Hur laddar du inför premiärdagen?

Bortapremiären är jag inbokad på och det ser jag fram emot jättemycket. Det blir en sjukt rolig resa med många vänner.

Och hemmapremiären?

På hemmapremiären kommer det att bli lika fantastiskt som det alltid har varit. En dag full av kärlek och en hel stadsdel som bara gungar hela dagen. Jag kör det rätt spontant, det kommer att bli någonstans i närheten av Björns trädgård. De är speciella de där dagarna och man ser fram emot dem väldigt mycket. Sedan hoppas jag på tre poäng mot Kalmar och så blir det den bästa söndagen på hela året.

Fakta

Så här spelar Stockholmslagen i premiärerna:

Hammarbys premiärmatcher:

Måndagen den 1 april klockan 19:00, Elfsborg – Hammarby

Söndagen den 7 april klockan 17:30, Hammarby – Kalmar

AIKs premiärmatcher:

Söndagen den 31 mars klockan 15:00, AIK – Östersund

Måndagen den 8 april klockan 19:00, Norrköping – AIK

Djurgårdens premiärmatcher:

Måndagen den 1 april klockan 19:00, Djurgården – Sundsvall

Måndagen den 8 april klockan 19:00, Örebro – Djurgården

Visa merVisa mindre