Foto: Mostphotos

Dessa evinnerliga inbrott i källare...

Vågen inbrott i källarförråd rullar vidare. Helgen har inte varit något undantag. Dessutom i bläljusrapporten: stor insats i jakt på man med vapen / en anhållen för drogbrott / kioskinbrott och en del annat.

  • Publicerad 10:47, 25 jan 2021

Källarinbrott

På flera platser i Enköping har personer tagit sig in i källarförråd och brutit upp hänglås eller på annat sätt tagit sig in i förråd.

Gemensamt för inbrotten är att tjuvarna haft nyckel till de gemensamma områdena.

Här har inbrott skett:

Fredag: Sämskarbogatan, Linbanegatan, Rombergsgatan

Lördag: Torget i Grillby,

Söndag: Rombergsgatan, Sämskarbogatan.

För polisen är det svårutredda brott.

– Ett problem är att vi inte vet hur de kommer in, om de blir insläppta eller har nycklar, säger Jonas Rickeborn, samordnare vid polisen.

Polisen har kontrollerat personer som de normalt misstänker för brott av den här typen i Enköping, men utan att hitta något misstänkt.

Vad kan ni göra?

– Samarbeta med fastighetsägare i förebyggande syfte. Kanske måste hela nyckelserier bytas ut.

Övrigt blåljus:

Söndag 14.00

Romberga

Grovt vapenbrott/drogbrott. med helikopter och sex patruller jagades en man som anmälts uppträda hotfullt med vapen i hand i Romberga. Han skulle också ha sprayat något i ett trapphus. Polisen gjorde husrannsakan i mannens lägenhet där han greps för grovt vapenbrott, men släpptes strax därefter så det visade sig att vapnet var ett soft air gun. Eftersom cannabis anträffades i lägenheten blev mannen misstänkt för narkotikabrott, men släpptes efter förhör.

Söndag 00.01

Riksväg 70

Narkotikabrott. En man i 25-årsåldern är anhållen, misstänkt för innehav av narkotika i avsikt att sälja. Mannen var passagerare i en bil som kördes av en 25-årig kvinna som blev misstänkt för drograttfylleri. Mannen visade sig ha så stor mängd portionsförpackad narkotika på sig att det knappast var enbart för eget bruk. Han greps och anhölls senare.

Lördag 18-18.05

Duvhöksgränd

Stöld. Fem minuter. Så kort tid glömde kvinnan sin handväska i barnvagnen i barnvagnsförrådet. Det var för länge. Hon lämnade barnvagnen i förrådet kl 18 och kl 18.05 var hon tillbaka för att hämta handväskan hon glömt i vagnen. Då var både vagn och handväska borta. Barnvagnen är en sittvagn av märket Joolz, i handväskan fanns smycken och kosmetika.

Lördag 11.20

Badhusgatan

Stöld. Fyra EU-medborgare i åldern 25-40, som tidigare dömts för stölder, satt i en skåpbil som polisen stoppade på lördagen. Allmänhet hade anmält att personer som åkt med bilen försökt skruva loss registreringsskyltar från andra bilar. Då bilen stoppades och husrannsakan gjorde i den hittades dock varken reg-skyltar eller annat stöldgods.

Lördag 02-05

Gesällgatan

Inbrott. När en väktare såg att sidodörren var uppbruten på en mindre lastbil som stått parkerad i flera dagar kontaktades polisen. Även utanför fanns gods kvar. I bilen fanns bohag av olika slag. Bilägaren är skriven i Norrbotten och har inte kunnat nås.

Natt fredag - lördag

Järnvägsstationen

Inbrott. Genom att krossa en ruta tog sig en eller flera tjuvar in i kiosken i stationshuset. Där bröts skåpet för cigaretter och kylen för snus upp. Hur stor mängd som stals har inte fastställts än. Brottet skedde mellan fredag kl 20 och lördag kl 09.

Tidigare mordförsöksmisstänkt kvinna frias

Nyheter Den unga kvinna som suttit häktad för mordförsök sedan i mitten av januari har släppts på fri fot.fredag 26/2 14:01

Stöld för 400.000 i Fjärdhundra

Nyheter Polisen misstänker att en internationell liga slagit till i Fjärdhundra. Utrustning värd 400.000 kronor har stulits ur en grävmaskin. Polisen vädjar om att få in vittnesuppgifter.fredag 26/2 13:44