Deshira Flankör (M). Foto: Stefan Källstigen

Deshira Flankör: ”Kom inte till Värmdö i påsk”

Värmdö kommun vädjar nu till allmänheten att inte åka ut till skärgården och fira påsk. – Vi har begränsade samhällsresurser, säger kommunstyrelsens ordförande Deshira Flankör (M) till Sveriges radio P4.

  • Publicerad 12:16, 4 apr 2020
För många är den långa – och ofta soliga– påsken premiärhelg ute i skärgårdsstugan. Men i år vädjar Värmdö kommun till allmänheten att inte åka ut i skärgården den närmsta tiden, om det inte är absolut nödvändigt.

Anledningen är att kommunen inte kan garantera samhällsservice till tillfälliga besökare.

– Vi befinner oss i en väldigt utmanande situation i och med coronakrisen och vi har begränsade samhällsresurser”, säger kommunstyrelsens ordförande Deshira Flankör (M) till Sveriges radio P4.

Fakta

Därför uppmanar Värmdö folk att undvika skärgården

Deshira Flankör förklarar varför Värmdö uppmanar folk att undvika skärgården:

”I vanliga fall brukar vi kunna erbjuda hemtjänst till kunder som har hemtjänst i sin hemkommun. Som resten av Sverige har vi just nu utmaningar inom vård- och omsorgsområdet och bemanningssituationen vilket gör att det blir svårt med fler hemtjänstkunder som är deltidsboende på Värmdö.”

”Dessutom har Waxholmsbolaget informerat om nya restriktioner om antalet passagerare som de kan ta emot per färd.”

”En tredje utmaning är att som boende på fastlandet har du flera färdmöjligheter till sjukhus om du skulle behöva det medan våra öar har begränsat bud.”

Källa: Deshira Flankör
Visa merVisa mindre