SDE Hockey och ska ta revansch på Djurgården från det senaste mötet då Danderydslaget föll med 3-1 på Hovet. Foto: Läsarbild Roger Moe

Derbyvecka väntar för SDE: ”Är heta och tuffa matcher”

SDE Hockey möter både Djurgården och AIK hemma i Enebyberg inom loppet av fem dagar. Laget ligger i mitten av SDHL och spelar bättre än någonsin.

  • Publicerad 16:41, 15 jan 2020

Säsongen är i full gång och för SDE Hockey damer ser det riktigt bra ut. Laget ligger i skrivande stund på en sjätteplats i SDHL – damhockeyns högsta serie.

Och det ser bra ut för SDE att nå slutspelet.

– Vi har aldrig spelat så här bra som vi gör, någonsin. Oftast har vi krigat där nere och fått kvala för att hålla oss kvar. Nu känns som vi har mer luft under vingarna och det är riktigt roligt, säger Helene Åström som är lagledare för SDE damer.

Vi har aldrig spelat så här bra som vi gör, någonsin

Helene Åström, lagledare SDE damer

De åtta främsta lagen när serien är färdigspelad den 15 februari tar sig till kvartsfinal.

Målsättningen för laget var just att ta sig vidare till slutspelet och med hjälp av ett stabilt försvarsspel och bra målvaktsspel har laget kunna täppa till bakåt.

– De bägge målvakterna har varit riktigt bra och spelat ungefär hälften av matcherna var. Oavsett vem som har stått så har det varit en trygghet för laget, säger Helene Åström.

Det som har saknats är ett vasst målskytte men även det är på gång, sett till de senaste matcherna.

– Vi skjuter inte så många skott egentligen. Ser man på matcherna ser det jämt ut men tittar man på skottstatistiken ser det ut som att vi har spelat mest i försvarszon. Vi har haft svårt att komma till avslut och det blir ofta någon extra passning istället för att komma till skott.

Helene Åström är lagledare för SDE Hockey damer. Foto: Roger Moe

Bortaturné långt norrut

I helgen åker truppen norrut för att möta Modo och Luleå. Därefter spelar SDE fem raka hemmamatcher på Enebybergs IP. Då kommer Linköping HC, AIK, Djurgården, HV71 och Göteborg HC på besök. I den ordningen.

Det är flera viktiga matcher med derbymatcherna mot AIK och Djurgården som grädde på moset. Tidigare under säsongen har SDE mött AIK och Djurgården flera gånger och Danderydsklubben har både vunnit och förlorat mot huvudstadsrivalerna.

Slaget om Stockholm

Slaget om Stockholm är inte avgjort än. De tre Stockholmslagen ligger på 4:e, 5:e respektive 6:e plats. Djurgården har ett litet försprång men sedan är det mycket tätt mellan SDE och AIK.

Helene Åström ser fram emot derbymatcher som enligt henne är säsongens höjdpunkt. De är matcher som alla vill vinna vilket också syns på isen.

– Derbymatcher är heta och tuffa matcher. Men det är också roliga matcher med full fart, de är verkligen speciella.

Även om inte Enebybergs IP är den mest publikvänliga ishallen hoppas Helene att det kommer mycket publik och hejar fram SDE i matcherna som är kvar.

SDE Hockey och Danderyds Gymnasium samarbetar

Fakta

Så spelas de fem hemmamatcherna:

SDE spelar sina hemmamatcher på Enebybergs IP.

SDE HF – Linköping HC
Onsdag 22 januari, kl. 19.30

SDE HF – AIK
Fredag 24 januari, kl. 19.30

SDE HC – Djurgårdens IF
Onsdag 29 januari, kl. 19.30

SDE HF – HV71
Lördag 1 februari, kl. 17.10

SDE HF – Göteborg HC
Söndag 2 februari, kl. 13.10

Källa: SDE Hockey
Visa merVisa mindre