Polisen efterlyser vittnen efter skjutningarna i Kallhäll, Sollentuna och Blackeberg. Foto: Richard Ekman

Den skjutne mannen i Kallhäll utskriven från sjukhuset

Mannen i Kalhäll som skadades allvarligt efter en skjutning under i slutet av juni är utskriven från sjukhuset. Ingen är ännu gripen för brottet. – Vi har arbetshypoteser vi jobbar efter, det är allt jag kan säga, säger förundersökningsledare Johan Renberg.

  • Publicerad 14:24, 5 jul 2019

Vid 19.30-tiden under söndagen larmades polisen om ett grovt våldsbrott i Kallhäll. På plats möttes polisen av en allvarligt skadad man som skjutits i benet. Mannen som fördes till sjukhus har skrivits ut.

– Han har kommit hem från sjukhuset för något dygn sedan, säger polisens förundersökningsledare Johan Renberg under fredagen.

Ett vittne berättar för Expressen om hur skjutningen föranletts av ett bråk.

– Vi hörde en massa oväsen. Det var ett par grabbar som bråkade med en kille och sedan sköt de honom när han låg ner, säger vittnet till Expressen.

Gärningsmännen flydde sedan från platsen i en bil.

Polisen spärrade av området

Nicklas, som bor i området, beskriver för Mitt i Järfälla hur polisen på plats spärrade av området.

– Jag hörde inga skott trots öppet fönster, det första jag hörde var sirener på avstånd följt av helikopter.

Enligt Nicklas spärrade polisen sedan av korsningen mellan Källtorpsvägen och Bolindervägen.

– Samt gångvägen som går parallellt med Källtorpsvägen. Då jag inte hörde eller såg någon som sköt vet jag inte om det var här där hände men jag antar det.

Skjutningen i Kallhäll tros inte ha kopplingar till kvällens två andra

Under söndagskvällen sköts även två personer i grannkommunen Sollentuna och ytterligare en person i Blackeberg. En av männen i Sollentuna och mannen i Blackeberg avled senare på grund av sina skador. En man anhölls för mord i Blackeberg men släpptes under torsdagen.

– Det fanns inte skäl i nuläget att begära honom häktad, säger kammaråklagare Alexandra Bittner vid Västerorts åklagarkammare som leder förundersökningen för dådet i Blackeberg.

Polisen tror inte att skjutningen i Kallhäll är kopplad till de andra två.

– Vi tror inte att det. Men vi arbetar förutsättningslöst, säger polisens förundersökningsledare Johan Renberg.

– Vi är väldigt intresserade av folk som har information att lämna. Oavsett hur oviktig man tror att ens information är så kan det vara den sista pusselbiten.