Charles Kruse och Alastair Wither i kanoten som de ska ta med sig i 4,2 mil. Foto: Läsarbild Privat

Den galna idén: Springa maraton i en kanot

Täbybon Charles Kruse och hans kollegor samlar pengar för att hjälpa skolor i Zambia. Nu springer de maraton tillsammans i en kanot. – Det kommer att bli oerhört tufft men det värt det i slutändan, säger han.

  • Publicerad 15:30, 15 maj 2018

Fyra kollegor (Charles Kruse, Robin Slater, Alison Pate och Alastair Wither) på Internationella engelska skolan i Täby bestämde sig för att samla in pengar för att hjälpa skolor och samhällen nere i Zambia. Som en del av välgörenhetsprojektet ska två av dem nu springa Stockholm maraton – i en kanot.

– Det kan låta galet men vi ville göra något som verkligen sticker ut för att uppmärksamma publiken om vårt projekt. Då räcker det inte med en specialdesignad t-shirt, säger Täbybon Charles Kruse till Mitt i.

Istället har de fyra kollegorna låtit designa en kanot som ska locka åskådarnas uppmärksamhet. Kanoten är designad av Kevin Hill som har sett till att det blir möjligt att ta sig runt i den. Även om det kommer att bli tufft tycker Charles Kruse att det är värt det.

– Det kommer att bli oerhört jobbigt men det värt det i slutändan. Om de som vill donera till behövande ser att vi gör detta kanske det medför respekt. Då ser folk att vi är beredda att göra allt för det vi tror på, säger han.

Projektets grund

Välgörenhetsprojektet ”School Club Zambia” grundar sig i att hjälpa samhällen och skolor i Zambia. Med hjälp av pengarna ska Charles och hans kollegor se till att barnen i Zambia får rätt förutsättningar för att kunna bli självförsörjande.

– Med mer pengar kan fler lärare anställas och en bättre och bredare utbildning är möjlig. Det blir som en dominoeffekt när vi får igång de skolor som är knutna till projektet. Om skolorna växer skapar det arbeten för fler. Det skulle göra stor skillnad, säger Charles.

Charles Kruse, Alastair Wither och Robin Slater är de som ska springa loppet och turas om att ta plats i kanoten. De har sprungit maraton förr men aldrig tillsammans, fastkopplade i en kanot.

– Vi har bara sprungit några kilometer ihop så det kommer att bli en utmaning, framförallt om någon av oss går in i väggen. Men målet är att ta oss runt under sex timmar.

Fakta

Varför springa i en kanot?

Charles Kruse
Ålder:
31 år.
Bor: Viggbyholm, Täby. Innan bodde jag i Danderyd och Åkersberga.
Jobbar: På Internationella engelska skolan i Täby.
Det bästa med Täby: Rönningesjön men även den sköna vibben i Täby. Det känns tryggt här.

Varför gör ni detta?

  • Vi älskar utmaningen i att springa ett maraton i en kanot
  • Vi vill samla och hjälpa människor som har det svårt
  • Vi vet att alla pengar hamnar på rätt ställe, Chris Bradley’s kusin har startat School Club Zambia.

För den som vill stötta detta projekt finns en webbplats där det går att donera.

 

Visa merVisa mindre