Det var första gången som Darya och Månskensorkestern spelade i Bagarmossen. Foto: Läsarbild Centan Bagis

Den finska aftonen lockade storpublik i Bagis

Det var fest på torget i Bagarmossen centrum i fredags. Darya och Månskensorkestern spelade och lockade till storpublik. – Det var jättemycket folk, svårt att uppskatta, men jag skulle säga minst 200 personer, säger Axel Hansson, ägare till restaurangen Centan.

  • Publicerad 19:05, 17 sep 2018


Francisco Corrales var på besök och filmade lite från den finska aftonen. Foto: Francisco Corrales.

Stora delar av bandet Darya och Månskensorkestern bor i Bagarmossen och är regelbundna besökare på restaurangen Centan, det var där på kvarterskrogen som idén till en konsertkväll föddes.

– Vi började prata med medlemmarna i bandet om att göra en spelning på hemmaplan. De gillade tanken och det var så det började, säger Axel Hansson.

I fredags riggade man den tillfälliga spelplatsen för det finsk-tangoinspirerade bandet. Och det blev succé.

– Det var hur mycket folk som helst som var och tittade. Det var väldigt kul att se uppslutningen. En del var gäster till restaurangen men väldigt många gick bara förbi torget och stannade för att lyssna på musiken, säger Axel.

Responsen efter arrangemanget har varit stor. På Centans Facebook-sida har flera besökare kommenterat med hjärtformade emojis.

– Det känns fantastiskt kul att folk har visat en sådan uppskattning, säger Centans ägare.

Bianca Kronlöf var på plats

En av alla de som besökte evenemanget var komikern och skådespelerskan Bianca Kronlöf, känd från TV-serierna Full patte och Parlamentet.

– Det var verkligen jättekul och det var en sådan varm stämning, folk dansade och lyssnade på musiken. Det var riktigt bra uppstyrt från Centan, de hade till och med drycken Lonkero (Long drink), jag hoppas att det blir fler liknande arrangemang, säger Bianca.

”Lonkero skapades i samband med OS 1952 i Helsingfors. Så att det skulle gå snabbare att hälla upp grogg”, säger Bianca Kronlöf. Foto: Pekka Pääkkö.

Biancas Kronlöf kommer inte att hoppas förgäves. Enligt Axel Hansson finns det planer på fler evenemang.

– Det blir inget mer i år men vi siktar på att göra något liknande till sommaren nästa år, säger han.