Demonstrationen mot utförsäljningen av allmännyttan drog några hundra personer. Foto: Anna Z Ek

Demonstration mot ombildningar av hyresrätter

Några hundra stockholmare kom på måndagskvällen till Sergels torg för att visa sitt missnöje mot det blågröna styrets vilja att tillåta ombildningar igen. – Det är som att man upprepar samma idioti, säger demonstranten Johanna Klingborn.

  • Publicerad 19:45, 22 okt 2018

De grönblåas besked att man vill sälja ut allmännyttan i ytterstaden för att få till fler bostadsrätter har väckt starka känslor hos många.

Under måndagskvällen hålls en demonstration på Sergels Torg under titeln: ”Rör inte vår allmännytta – sälj inte våra hem.”

Några hundra demonstranter samlades 17:30 vid Plattan – en av dem var Johanna Klingborn som bor i hyresrätt i Aspudden.

– Det är för jävligt. Det var en dålig idé förra gången, och det är som att man upprepar samma idioti en gång till, säger Johanna.

Johanna Klingborn med vännen Christer på demonstrationen. Foto: Anna Z Ek.

Kvällens konferencier Farida al-Abani började med att läsa vad nya bostads- och fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M) har sagt angående ombildningarna – något som möttes av burop på Plattan.

– Många lägger mycket energi på att betala sin bostad. Vi tror inte vägen framåt är att sälja ut bostäder, säger hon.

Demonstrationens konferencier Farida al-Abani.

Arrangörer av demonstrationen är jagvillhabostad.nu och Förorten mot våld – FMV. Deltar gör också talare från Hyresgästföreningen i Stockholm och representanter från Socialdemokraterna, Feministiskt initiativ och Vänsterpartiet.