Demokratiministern besöker Sofo:s nya transitboende

I morgon kväll kommer demokratiminister Alice Bah Kuhnke att besöka Sofo:s nya transitboende. Trycket på boendet är högt och behovet av hjälp är fortfarande stort.

  • Publicerad 11:56, 2 nov 2015

Vill du vara volontär - smsa!

Om du är intresserad av att vara volontär så sms:a 073-754 32 41.

Skriv gärna om du kan flera språk och i sådana fall vilka.

Det är nu ett par veckor sedan det nya transitboendet i Sofo öppnade för att ta emot de flyktingar som spenderar sin första natt i Sverige. Under natten till i dag var det så pass många flyktingar som kom dit att de behövde ta hjälp av andra boenden för att kunna ge alla tak över huvudet.

Får besök av demokratiministern

I regeringen är det demokratiminister Alice Bah Kuhnke som har ansvar för civilsamhället och därför kommer hon under morgondagen att besöka transitboendet.

– I samband med den flyktingsituation vi har i Sverige just nu gör Alice Bah Kuhnke flera sådana här besök hos de frivilligorganisationer som hjälper till från civilsamhället, säger Kristoffer Talltorp, pressekreterare för demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

Fler volontärer välkomnas

På boendet har både donationer och volontärer rullat på bra – men det finns alltid plats för mer.

– Just nu har vi det vi behöver men vi tar fortfarande emot allt vi får. Och det behövs fler volontärer för ofta skickar vi ut mass-sms med kort varsel när vi behöver hjälp och då är det bra att så många som möjligt får det eftersom många också inte kommer att kunna hjälpa till just då, säger Ali Khalil som är samordnare för boendet.

Han säger att det såklart är meriterande om volontärerna kan olika språk men att det brukar gå fint i alla fall.

– Man brukar lyckas rätt bra med kroppsspråk så allt löser sig, säger han.