Här visar delar av styrelsen upp fanan utanför Edsbergs slott. Foto: Läsarbild Demensföreningen Sollentuna

Demensföreningen i Sollentuna har förärats en fana

Demensföreningen i Sollentuna tilldelas en fana för sitt arbete med att förbättra livsvillkoren för personer med demenssjukdom och deras anhöriga.  – En ära för vår förening, säger Lennart Klerdal, ordförande i föreningen.

  • Publicerad 05:02, 8 jul 2020

Stiftelsen Sveriges Nationaldag delar varje år ut ett antal flaggor och fanor till föreningar och organisationer i landet. 

Detta för att sprida användandet av svenska flaggan som representerar grundläggande värden som demokrati och rättvisa. 

– Vi är glada och stolta över att vårt arbete med att förbättra livsvillkoren för personer med demenssjukdom och deras anhöriga här i Sollentuna har uppmärksammats genom utdelandet av en fana, säger ordförande Lennart Klerdal.

Annorlunda vår och sommar

Demensföreningen i Sollentuna är en lokalförening i Demensförbundet. Bland annat driver de samtalsgrupper för anhöriga, anordnar cafékvällar med föredrag och gör utflykter. 

Nu i dessa tider har det dock varit svårt att bedriva verksamheten som vanligt. Eftersom många medlemmar är äldre och därmed tillhör en riskgrupp är många oroliga för att träffas. 

– Vi har därför under våren och sommaren anordnat promenader eller träffats för en salladslunch utomhus vid Edsbergs slott. De här initiativen har uppskattats mycket av våra medlemmar. Föreningslivet blir ett sätt att lätta på trycket i den relativa isoleringen, säger Lennart Klerdal. 

Fanvakt vid riksdagsmötets öppnande

Egentligen skulle föreningen ha fått ta emot fanan ur kungens hand under nationaldagsfirandet på Skansen i Stockholm. Men då firandet ställdes in i år skickades fanan till kansliet. 

– Vi kommer istället att vara fanvakt vid riksdagsmötets öppnande i höst, en fin kompensation och en ära för vår förening, säger Lennart Klerdal.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Glädjande statistik: Fortsatt fallande coronakurva

Nyheter Lägsta antalet nya fall på fyra veckor I vecka 2 konstaterades 118 nya coronasmittade i Sollentuna Det är det lägsta antalet på fyra veckor.torsdag 21/1 14:27

Rekordmånga skjutningar i Stockholm 2020

Nyheter Sollentuna bland de absolut hårdast drabbade Förra året var det rekordmånga skottlossningar i Stockholms län. Hårdast drabbat var Järva med 22 skjutningar, men LPO Sollentuna ligger inte långt efter med 20.torsdag 21/1 14:00

Snart kan 70-plussare få vaccinet i armen

Nyheter Så vet du när det är din tur Många väntar nu ivrigt på att få vaccinera sig mot covid-19. Men hur vet man när det är ens tur och hur man bokar en tid? Vaccinsamordnaren Magnus Thyberg om hur, var och när stockholmarna får...torsdag 21/1 12:24