Här visar delar av styrelsen upp fanan utanför Edsbergs slott. Foto: Läsarbild Demensföreningen Sollentuna

Demensföreningen i Sollentuna har förärats en fana

Demensföreningen i Sollentuna tilldelas en fana för sitt arbete med att förbättra livsvillkoren för personer med demenssjukdom och deras anhöriga.  – En ära för vår förening, säger Lennart Klerdal, ordförande i föreningen.

  • Publicerad 05:02, 8 jul 2020

Stiftelsen Sveriges Nationaldag delar varje år ut ett antal flaggor och fanor till föreningar och organisationer i landet. 

Detta för att sprida användandet av svenska flaggan som representerar grundläggande värden som demokrati och rättvisa. 

– Vi är glada och stolta över att vårt arbete med att förbättra livsvillkoren för personer med demenssjukdom och deras anhöriga här i Sollentuna har uppmärksammats genom utdelandet av en fana, säger ordförande Lennart Klerdal.

Annorlunda vår och sommar

Demensföreningen i Sollentuna är en lokalförening i Demensförbundet. Bland annat driver de samtalsgrupper för anhöriga, anordnar cafékvällar med föredrag och gör utflykter. 

Nu i dessa tider har det dock varit svårt att bedriva verksamheten som vanligt. Eftersom många medlemmar är äldre och därmed tillhör en riskgrupp är många oroliga för att träffas. 

– Vi har därför under våren och sommaren anordnat promenader eller träffats för en salladslunch utomhus vid Edsbergs slott. De här initiativen har uppskattats mycket av våra medlemmar. Föreningslivet blir ett sätt att lätta på trycket i den relativa isoleringen, säger Lennart Klerdal. 

Fanvakt vid riksdagsmötets öppnande

Egentligen skulle föreningen ha fått ta emot fanan ur kungens hand under nationaldagsfirandet på Skansen i Stockholm. Men då firandet ställdes in i år skickades fanan till kansliet. 

– Vi kommer istället att vara fanvakt vid riksdagsmötets öppnande i höst, en fin kompensation och en ära för vår förening, säger Lennart Klerdal.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

"En prioriterad fråga"

Nyheter Thunes (M) lovar att Alliansen är fortsatt positiva Anledningen till att kommunen drog i bromsen när det gäller Norrvikens sjösportcenter under hösten i fjol var att de anbud som hade kommit in översteg budgetramen, förklarar kommunstyrelsens...lördag 23/1 9:20

Socialnämnden stöttar organisationer som stöttar

Nyheter Elva organisationer får totalt 1,8 miljoner kronor Socialnämnden i Sollentuna har beslutat stödja flera organisationer i det civila samhället som bidrar till viktig verksamhet inom socialnämndens område. Sammanlagt har 1,8 miljoner kronor fördelats...fredag 22/1 14:15