Delselius bageri öppnar på Kvarnholmen

Värmdösonen Robin Delselius utökar sin verksamhet och öppnar nytt på Kvarnholmen i höst. – Kvarnholmen blir hjärtat, vi flyttar hela produktionen dit, säger Robin Delselius.

  • Publicerad 10:30, 12 jul 2018

Robin Delselius är uppväxt på Värmdö i en bagarfamilj – morfar, mamma och morbror är bagare – och har sedan tidigare ett bageri på Södermalm och ett i Gamla Enskede.

Till hösten startar han ännu ett – på Kvarnholmen.

– Vi öppnade på Söder för två år sedan och har redan hunnit växa ur lokalen, vi är för trångbodda. Nu får vi en lokal på som är mer anpassade för vår verksamhet, säger Robin Delselius och fortsätter:

– Kvarnholmen blir hjärtat, vi flyttar hela produktionen dit. Allt kommer att produceras där och köras ut till våra andra ställen, säger Robin Delselius.

Men annars kommer ingenting att förändras. Verksamheterna på Södermalm och i Gamla Enskede kommer att finnas kvar.

”Spännande”

Kvarnholmen har en historia av bagerier och bakning. Nu för Robin, som tidigare bott på Kvarnholmen, traditionen vidare.

– Det är lite spännande att vara med från start på Kvarnholmen nu, det byggs så mycket och det känns kul att vara med i början av utvecklingen.

Bageriet med tillhörande butik kommer att öppna i månadsskiftet oktober/november.

– Vi kommer ha allt från tårtor till bröd och kakor. Och en servering med nästan 50 sittplatser där man kommer att kunna köpa både frukost och middag, säger Robin Delselius.