Delryd klar för både EM och Diamond League

Storformen håller i sig för Fabian Delryd efter det makalösa 2.33-hoppet i Täby Open hemma på Tibblevallen. I helgen tog han 2.27 i Grekland och nu har den 21-årige Täbykillen både tagits ut till EM i Berlin i augusti och bjudits in till Diamond League i Oslo den 7 juni.

  • Publicerad 16:03, 31 maj 2018

– Det ska bli fantastiskt roligt att få hoppa mot världshoppare. Nu när jag har höjt mitt pers så mycket vill jag visa att det inte är en engångsföreteelse, säger Fabian Delryd till Aftonbladet inför Bislettgalan i Oslo i nästa vecka.
Men någon engångsföreteelse tycks det inte vara. I helgen slog Fabian Delryd till och vann en stortävling i Kallithea i Grekland på 2.27 – hans näst högsta hopp hittills i karriären.

Klar för EM i Berlin i augusti

”Fick inte tekniken att stämma, men luft över 2.27 och mycket nära på 2.30”, skriver han i ett sms till sin klubb, Täby IS Friidrott.
Utöver inbjudan till Oslo fick Fabian dessutom besked i veckan att han är uttagen till EM i Berlin i början av augusti. Förbundskapten Karin Torneklint presenterade nio namn, och Fabian Delryd var ett av dem.

Delad andraplats i världen i år

– Det är roligt att kunna göra fler uttagningar till EM redan nu då det är många som har klarat kvalgränserna och visat mycket bra form tidigt på säsongen. Alla nio som får klartecken i dag ligger just nu topp tio i Europa, säger Karin Torneklint.
Topp tio i Europa är Fabian Delryd just nu med god marginal. Hans 2.33 på Tibblevallen förra helgen innebär att han just nu är delad tvåa i på världsårsbästalistan.

Internationell mästerskapsdebut utomhus

EM blir Fabian Delryds första internationella seniormästerskap utomhus efter att han tidigare tävlat i JVM 2014 och JEM 2015, plus EM inomhus och JEM22 inomhus i fjol.
I EM inleds höjdhoppet med kval den 9 augusti- Finalen avgörs den 11 augusti.