Visionsbild. Kvarteret Mitten växer fram som en del i arbetet med att förvandla Veddesta industriområde till stadsmiljö. Foto: Gatun Arkitekter

Delningsboende byggs ovanpå tuben i Barkarby

När Barkarbys nya stadskvarter växer fram innebär det en möjlighet för hundratals unga bostadssökande att få tak över huvudet. Och inte behöver de känna sig ensamma heller.

  • Publicerad 17:07, 6 okt 2020

"Co-living"-operatören Colive har ingått hyresavtal med bolaget Tricoreal för att bygga ett boendekomplex för unga vuxna i kvarteret Mitten, ovanpå den nya tunnelbanestationen i Barkarby. Där ska hundratals människor i åldrarna 20–35 få plats.

Tanken är att erbjuda husrum och sociala möjligheter för i huvudsak dem som befinner sig i livssituationen mellan utbildning och familjebildning.

Byggstart 2022

– Vi tittar som bolag på alla förortslägen med spårbunden trafik och just det här stället är helt sjukt bra, säger Katarina Liljestam Beyer, medgrundare och operativ chef på Colive.

Varje boende får eget rum medan ytor så som kök och vardagsrum delas med andra. Byggstart är planerad till 2022 med inflyttning två år senare.

Här är visionen för Barkarby centrum