Yassin, 13, och Krista, 14, är glada över att ha fått tag på en biljett till Asap Rocky men besvikna på att alla inte fick chansen att köpa. Foto: Emil Salmaso

Delad glädje dubbel sorg vid Asap Rockys Globenspelning

Många bestämde sig för att ta chansen när Asap Rocky lovade förorten gratis biljetter. Men utanför arenan blandas förväntan med besvikelse.

  • Publicerad 21:34, 11 dec 2019
Långa köer ringlar ut ur ingångarna från den rött upplysta Globen. Krista, 14, från Botkyrka och några av hennes vänner står i myllret och väntar på att få gå in.
– Det ska bli kul. Jag såg att Asap Rocky uppdaterade på Insta så jag köpte biljetten direkt, vi var redan här. Men han sa att det var gratis, och många vet fortfarande inte att man måste köpa dem. Det kanske är två timmars resa för vissa.
– Men jag tycker att det är dåligt. Han borde ha sagt till tidigare så att alla hade chansen att köpa. Många av våra kompisar är på väg, och de har ingen biljett, säger Kristas vän som står bredvid.

”Älskar men hatar Asap Rocky”

Efter sitt besök i Husby under förmiddagen bjöd Asap Rocky in alla från Stockholms förorter på konserten. Men efter krav från arrangören såldes ett bestämt antal biljetter för 1 krona i stället. ”Av säkerhetsskäl”, skrev Asap Rocky på Instagram.

Biljetterna tog snabbt slut, vilket en annan vän i gruppen är besviken över.

Ramsha, 14, från Bredäng och Amina, 14, från Vårberg känner sig lurade över Asap Rockys löfte om gratis biljetter. Foto: Emil Salmaso

– Jag känner mig lurad. Vi hade fixat oss, bestämt plats att träffas på och varit här i flera timmar, säger Amina, 14.
– Jag älskar honom men hatar honom, skriker någon som går förbi.
– Jag tycker nog ändå om honom, men jag tycker fortfarande det är fel, säger Amina tveksamt.

Hela Stockholm på en plats

Utanför gallerian letar Ali, 16, och hans vänner från Skärholmen efter någon som säljer biljetter.

Vi kom egentligen hit för att se Dree Low och Z.E, säger Ali och hans vänner från Skärholmen. Foto: Emil Salmaso

– Det känns jobbigt, jag känner mig lurad. ”Vi går hit, vi tar chansen”, tänkte vi. Först var det typ tre tusen som skulle gå på konserten. När jag kollade efter att han sagt att alla från förorten var välkomna var det över tretton tusen, säger Ali.

– Jag ser Tenstabarn, jag ser Vårbybarn, jag ser barn från överallt. Hela förorten är här. Det är typ hela Stockholm på en plats, säger Karim, 17.