Nu är det beslutat om vilka som får Sigtuna kommuns kultur- och fritidspriser. Mikael Hanna från Arlanda Jets får utmärkelsen Årets ungdomsledare. Det priset delas ut till någon som uppvisar ett intressefyllt och framgångsrikt aktivt ledarskap inom fritids- och idrottsverksamheten.

Kulturpriset får Märsta Kulturförening ta emot. Kulturpriset får någon som utför eller har utfört ett intressefyllt och framgångsrikt arbete inom skilda kulturella områden.

För första gången fick även grupper och föreningar fick nomineras och Märsta Kulturförening blir första förening att vinna Kulturpriset.

– Det är mycket glädjande att föreningsaktiviteterna åter är i full gång när det nu blivit dags att dela ut pris för årets ungdomsledare 2021. Det har kommit in många intressanta nomineringar som kultur- och fritidsnämnden tagit ställning till. Att det finns många omtyckta ungdomsledare i kommunen är tydligt, vilket också gjorde valet svårt - samtidigt som det var en roligt och stimulerande uppgift, säger Lars Björling (SfS) som är ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Vinnarna får ta emot sina priser under en ceremoni på Forum. Förutom ära och berömmelse får de bland annat ta emot en prischeck på vardera 10 000 kronor.