I Kulturstugan har Märsta Kulturförening sin verksamhet. Foto: Bjarne Ek

De vinner fina kultur- och fritidspriser

Sigtuna kommun delar årligen ut priser till årets ungdomsledare och kulturpriset. Nu står det klart vilka som är årets vinnare.

  • Publicerad 13:39, 22 apr 2022

Nu är det beslutat om vilka som får Sigtuna kommuns kultur- och fritidspriser. Mikael Hanna från Arlanda Jets får utmärkelsen Årets ungdomsledare. Det priset delas ut till någon som uppvisar ett intressefyllt och framgångsrikt aktivt ledarskap inom fritids- och idrottsverksamheten.

Kulturpriset får Märsta Kulturförening ta emot. Kulturpriset får någon som utför eller har utfört ett intressefyllt och framgångsrikt arbete inom skilda kulturella områden.

För första gången fick även grupper och föreningar fick nomineras och Märsta Kulturförening blir första förening att vinna Kulturpriset.

– Det är mycket glädjande att föreningsaktiviteterna åter är i full gång när det nu blivit dags att dela ut pris för årets ungdomsledare 2021. Det har kommit in många intressanta nomineringar som kultur- och fritidsnämnden tagit ställning till. Att det finns många omtyckta ungdomsledare i kommunen är tydligt, vilket också gjorde valet svårt - samtidigt som det var en roligt och stimulerande uppgift, säger Lars Björling (SfS) som är ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Vinnarna får ta emot sina priser under en ceremoni på Forum. Förutom ära och berömmelse får de bland annat ta emot en prischeck på vardera 10 000 kronor.

20-åriga Mikael Hanna har tränat ungdomar i amerikansk fotboll och utbildat unga domare. Foto: Privat

Så löd motiveringarna

Årets ungdomsledare:

Mikael Hanna, Arlanda Amerikanska Fotbollsklubb (Arlanda Jets)

Motivering: Gedigna ledarinsatser för ungdomarna i Arlanda Jets, både på och utanför planen, har lett till en god laganda som fått verksamheten att växa trots stora utmaningar med restriktioner under pandemin.

Kulturpriset:

Märsta Kulturförening

Motivering: Med sin breda och utåtriktade verksamhet i Kulturstugan erbjuder Märsta Kulturförening en naturlig mötesplats som står för kultur i dess rätta bemärkelse.

Visa merVisa mindre

Brand i vedpanna i Odensala

Nyheter Ingen person kom till skada under branden Det brann i en vedpanna under söndagskvällen. Ingen person kom till skada och det var inte risk för någon spridning av branden som ägde rum i Odensala.måndag 27/6 10:57

Ny lågprisparkering öppnar vid Arlanda

Nyheter Parkeringsplatsernas Ryan Air En ny långtidsparkering har öppnat vid Arlanda. Det som sticker ut är priset.söndag 26/6 16:08

Avrådan från att elda i hela Stockholms län

Nyheter Stor brandfara i värmen Lagom till midsommar avråder Storstockholms brandförsvar från eldning i hela länet. Orsaken är förstås det varma och torra vädret.torsdag 23/6 15:06

Kom ihåg att trycka på gröna knappen

Nyheter Pendeltågens dörrar öppnas inte automatiskt under sommaren Nu under sommaren, fram till och med 9 september, öppnas inte dörrarna på pendeltågen automatiskt så du måste du trycka på knappen om du vill klara av eller på.torsdag 23/6 13:19