I Kulturstugan har Märsta Kulturförening sin verksamhet. Foto: Bjarne Ek

De vinner fina kultur- och fritidspriser

Sigtuna kommun delar årligen ut priser till årets ungdomsledare och kulturpriset. Nu står det klart vilka som är årets vinnare.

  • Publicerad 13:39, 22 apr 2022

Nu är det beslutat om vilka som får Sigtuna kommuns kultur- och fritidspriser. Mikael Hanna från Arlanda Jets får utmärkelsen Årets ungdomsledare. Det priset delas ut till någon som uppvisar ett intressefyllt och framgångsrikt aktivt ledarskap inom fritids- och idrottsverksamheten.

Kulturpriset får Märsta Kulturförening ta emot. Kulturpriset får någon som utför eller har utfört ett intressefyllt och framgångsrikt arbete inom skilda kulturella områden.

För första gången fick även grupper och föreningar fick nomineras och Märsta Kulturförening blir första förening att vinna Kulturpriset.

– Det är mycket glädjande att föreningsaktiviteterna åter är i full gång när det nu blivit dags att dela ut pris för årets ungdomsledare 2021. Det har kommit in många intressanta nomineringar som kultur- och fritidsnämnden tagit ställning till. Att det finns många omtyckta ungdomsledare i kommunen är tydligt, vilket också gjorde valet svårt - samtidigt som det var en roligt och stimulerande uppgift, säger Lars Björling (SfS) som är ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Vinnarna får ta emot sina priser under en ceremoni på Forum. Förutom ära och berömmelse får de bland annat ta emot en prischeck på vardera 10 000 kronor.

20-åriga Mikael Hanna har tränat ungdomar i amerikansk fotboll och utbildat unga domare. Foto: Privat

Så löd motiveringarna

Årets ungdomsledare:

Mikael Hanna, Arlanda Amerikanska Fotbollsklubb (Arlanda Jets)

Motivering: Gedigna ledarinsatser för ungdomarna i Arlanda Jets, både på och utanför planen, har lett till en god laganda som fått verksamheten att växa trots stora utmaningar med restriktioner under pandemin.

Kulturpriset:

Märsta Kulturförening

Motivering: Med sin breda och utåtriktade verksamhet i Kulturstugan erbjuder Märsta Kulturförening en naturlig mötesplats som står för kultur i dess rätta bemärkelse.

Visa merVisa mindre

Få förskolelärare har examen

Nyheter För få utbildade förskollärare. Svårt att följa läroplanen. För mycket administration och kringarbete. Ny rapport från Lärarförbundet visar på stora problem i förskolan.onsdag 18/5 13:41

Brobygget tar plats på Valsta torg

Nyheter Folkliv. Ska bidra till ökad trygghet och delaktighet i området Under helgerna kan man prova på gratis sport- och fritidsaktiviteter utomhus på Valsta torg. Utrustning lånas hos Fritidsbanken och Brobyggets ledare hjälper till på plats.tisdag 17/5 16:50

Skottlossning mot bil i Valsta

Nyheter Flera personer i bilen men ingen blev skadad Under torsdagskvällen besköts en bil i Valsta. Flera personer fanns i bilen men ingen blev skadad.fredag 13/5 11:30