Hotellchefen Tea Pettersson och barchefen Jorge Enrique Quintana. Foto: Christopher Blanck

De vill skapa härligt häng i kvarteret

För drygt två veckor sedan öppnade hotel Ruth sin restaurang. Målet är att bli den plats dit både hotellgäster och grannar går för att ta en drink eller en kopp kaffe.

  • Publicerad 06:15, 2 nov 2021

Vi börjar
bli varma
i kläderna men är fortfarande i uppstarten

När man kommer in genom entrén möts man av fåtöljer och soffor i olika färger. Från köket hörs skramlandet av bestick och från baren ljudet av klingande glas. I lobbyn sitter tre män och pratar över en kopp kaffe.

Den första juli öppnade hotel Ruth på Surbrunnsgatan. I mitten av oktober öppnade deras restaurang som har en säsongsbaserad meny och fokus på drinkar.

– Vi vill bli kvarterets samlingsplats. Vårt fokus är på gästerna, här ska det finnas någonting för alla. Det personliga bemötandet mellan oss och gästerna är otroligt viktigt, säger hotellchefen Tea Pettersson.

– Redan nu känns det som att vi som jobbar här blivit en egen liten familj.

Över förväntan

Många av hotellets gäster har släktingar som bor i närområdet berättar Tea Pettersson. Målet är att restaurangen ska bli den plats dit grannarna går för att ta en drink, ett glas vin, en kopp kaffe eller en bit mat.

I korsningen Surbrunnsgatan/Döbelnsgatan ligger hotell- och restaurang Ruth. Foto: Christopher Blanck

Det har gått drygt två veckor sedan restaurangen öppnade.

– Vi börjar bli varma i kläderna, men vi är fortfarande i uppstarten. Det ska bli spännande att se vad vi kan få till, säger Jorge Enrique Quintana, barchef.

– Än så länge har det gått över förväntan tycker jag men det gäller att vara tålmodig. Vi märker redan nu att gäster som var här i början fortsätter att komma tillbaka, säger Tea Pettersson.

Utanför fönstret duggar regnet och några av gästerna ber om att få låna ett paraply innan de ska gå ut.

Doften av nybryggt kaffe sprider sig runt bordet samtidigt som en dörr stängs längre bort i korridoren.

Drinklistan är inspirerad och framtagen som en hyllning till artisten Monica Zetterlunds låtar, som en gång i tiden bodde i området.

– Det föll ganska naturligt att det blev just hon. Vi har en röd tråd mellan drinkarna och musiken då drinklistan är inspirerade av Monica Zs storslagna låtar, säger Jorge Enrique Quintana.

Om hotel Ruth

Adress: Surbrunnsgatan 38.

Hotellet öppnade 1 juli.

Restaurangen öppnade 15 oktober.

Antal rum: 62.

Familjen har även hotel Franz vid Slussen.

Ruth står för: Rebel, unique, taylored, humble

Visa merVisa mindre