NYTT. Salih Kamel och Louis De Caunes ligger bakom containerkaféet Oh la la Klara som tagit plats under Barnhusbron. Foto: Privat

De vill skapa fransk feeling under Barnhusbron

Mat, konstutställningar, livemusik och loppis. Fransk feeling ska skaka liv i ytan under Barnhusbron.

  • Publicerad 06:00, 20 jun 2021

Det är Salih Kamel och Louis De Caunes som ligger bakom containerkaféet Oh la la Klara som tagit plats under Barnhusbron, något White guide var först att skriva om.

Inspirationen kommer från franska guinguettes, enkla uteserveringar ofta längs floder, som Salih tidigare drev i sin hemstad Tours. När jobben som manager sinade under pandemin tog han konceptet till Stockholm.

De öppnade krogar – mitt i pandemin

– Platsen är lite rå men vi är tacksamma för all hjälp vi har fått från staden. Och många som besöker oss är glada. Det känns som att vi tillför en positiv känsla, säger Salih.

På menyn finns croque monsieur, boeuf bourguignon och coq au vin. De senare förbereds på annan plats och konfiteras sedan i burkar så de kan värmas upp eller köpas med hem.

Även franska drycker finns, och andra för den delen, samt lättöl från mikrobryggerier då de inte har alkoholtillstånd.

Dessutom blandas mat och dryck med konstutställningar på en containervägg, musikkvällar med både jazz och dj:s och loppis.

– Vi är ett mångsidigt ställe öppet för alla. Det här är ett franskt sätt att mixa människor med mat och musik. Det är väldigt socialt, säger han.

De har i regel öppet onsdag-söndag men hänvisar till Facebook- och instagramkonton för exakta öppettider och när de håller i olika event. De kommer att ha öppet till september men hoppas komma tillbaka.

– Det vill vi verkligen. Vi är ödmjuka och det här är bara första året, vi vill bli bättre och utveckla det här. Vi älskar platser och har fått många vänner från både båt- och kajakklubben, säger Salih.