I lokalen på Grönkullaskolan hade ett 20-tal personer samlats för att utbyta kunskaper. Det blev både föreläsning och panelsamtal, där våld i nära relationer kom att beröras.

Bland de medverkande fanns Peter Rung från Huskurage. Den ideella föreningens våldspreventiva arbete är utgångspunkt i Förvaltarens initiativ "Tillsammans bryr vi oss", som inleddes i fjol.

Visa omtanke

Att vara uppmärksam på just våld i nära relationer är en viktig del i det arbetet, säger Förvaltarens hållbarhetsutvecklare Anna Degerfeldt.

– Men vi hoppas också att man visar omtanke i andra situationer. Det kan vara en äldre person som man märker plötsligt inte går ut så mycket, eller ett barn som ofta sitter ute i trapphuset.

Bland övriga mötesdeltagare fanns Anna Fållby och Sofia Andersson, från trans- och tjejjouren Stjärnjouren respektive Kvinnojouren i Sundbyberg.

Info i trapphusen

Framöver planerar Förvaltaren fler aktiviteter, för att upplysa allmänheten om "Tillsammans bryr vi oss". I bolagets trapphus sitter också info om hur man går tillväga vid en otrygg situation.

– Det finns hur mycket hjälp som helst att få i kommunen. Och det finns en bred vilja, vi vill göra det här tillsammans, konstaterar Anna Degerfeldt.