Deltagare. Anna Degerfeldt, Anna Fållby och Sofia Andersson. Foto: Linda Hedrén

De vill ordna tryggare hem för Sumpans hyresgäster

Det kommunala bostadsbolaget Förvaltaren satsar på att öka tryggheten i sina lägenheter, liksom i stadsdelarna. Förra torsdagen höll de i ett möte med lokala jourer och andra aktörer.

  • Publicerad 17:15, 29 apr 2022

I lokalen på Grönkullaskolan hade ett 20-tal personer samlats för att utbyta kunskaper. Det blev både föreläsning och panelsamtal, där våld i nära relationer kom att beröras.

Bland de medverkande fanns Peter Rung från Huskurage. Den ideella föreningens våldspreventiva arbete är utgångspunkt i Förvaltarens initiativ "Tillsammans bryr vi oss", som inleddes i fjol.

Visa omtanke

Att vara uppmärksam på just våld i nära relationer är en viktig del i det arbetet, säger Förvaltarens hållbarhetsutvecklare Anna Degerfeldt.

– Men vi hoppas också att man visar omtanke i andra situationer. Det kan vara en äldre person som man märker plötsligt inte går ut så mycket, eller ett barn som ofta sitter ute i trapphuset.

Bland övriga mötesdeltagare fanns Anna Fållby och Sofia Andersson, från trans- och tjejjouren Stjärnjouren respektive Kvinnojouren i Sundbyberg.

Info i trapphusen

Framöver planerar Förvaltaren fler aktiviteter, för att upplysa allmänheten om "Tillsammans bryr vi oss". I bolagets trapphus sitter också info om hur man går tillväga vid en otrygg situation.

– Det finns hur mycket hjälp som helst att få i kommunen. Och det finns en bred vilja, vi vill göra det här tillsammans, konstaterar Anna Degerfeldt.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Sundbybergarnas tips på hur du räddar äktenskapet

Nyheter ✓"Ge varandra tid" ✓"Visa förståelse" ✓"Lyssna" I Sundbyberg tar äktenskapen slut snabbare än på andra håll i länet. Så hur undviker man skilsmässa? Mitt i tog sig ut bland folket och bad om de bästa relationstipsen.onsdag 25/5 11:12

Så undviker du skilsmässan: "Viktigt att prata"

Nyheter Relationsexpert ger råd Risken för skilsmässa är som störst cirka fyra år in i äktenskapet. Genom att prata med varandra går det att förebygga krisen, enligt relationsexpertisen.tisdag 24/5 9:46

Laga cykeln och spela padel – nu öppnar Planen

Nyheter Ska skapa liv i kontorsområdet Mecka med hojen, spela padel och lär dig om återvinning. Nyöppnade aktivitetsparken Planen vill locka folk till Solna business park.tisdag 24/5 8:15