Det blir grill och bio den 15 september. Foto: Mitt i

De vill minska avståndet mellan Östberga och Örby slott

Den 15 september vankas det grill- och biohäng på Park i Örby slott. Östberga kulturhus och Fryshuset vill att personer från Örby slott och Östberga ska mötas – med hjälp av filmen Green Book.

  • Publicerad 08:00, 15 sep 2019

 

Östberga och Örby slott ligger bara några hundra meter ifrån varandra men de sociala skillnaderna mellan områdena är tydliga. Östberga har under sommaren härjats av bilbränder, medan tiomiljoners-villorna huserar i Örby slott.

För att överbrygga de sociala gränserna arrangerar nu Fryshuset och Östberga kulturhus en kombinerad film- och grilldag för att människor från de två områdena ska träffas och hänga.

Gänget från Fryshuset Östberga styr grillning. Foto: Fryshuset Östberga.

Christina Goede är ordförande i Filmrådet på Park och är en av dem som arrangerar dagen.

– Vi vill få bostadsområdena att lära känna varann och umgås. Att använda sig av film är ett bra sätt att göra det, säger Christina Goede.

Vill få in fler volontärer

Dagen arrangeras på Park Folkets hus i Örby slott. Filmen som ska visas är den hyllade dramakomedin Green Book, med Viggo Mortensen och Mahershala Ali i huvudrollerna.

Filmklubben kan bli en mötesplats för boende i Östberga och Örby slott, menar Christina Goede. Projektet syftar också till att få fler medvetna om att Filmklubben finns och att fler vill arbeta volontärt.

– Vi vill få en bra mix av människor från hela söderort som vill hjälpa till i Filmklubben, och som hänger här. Ju mer man lär känna varandra desto mindre rädsla blir det.

Filmkvällar hela hösten

Evenemanget går av stapeln den 15 september klockan 14.30 med grillning som arrangeras av Fryshuset. Klockan 17 startar bion, som det är 11-årsgräns på.

Entré betalas via ett filmkort för 50 kronor, som förutom den aktuella dagen även gäller under alla höstens filmkvällar.

För att ta del av höstens bioschema, klicka in dig på länken.