De vill lära barn med ADHD att rappa

Genom rapmusik kan ungdomar med diagnosen Aspberger eller ADHD hitta sig själva och lära känna andra. Det är tanken bakom en musikträff som entreprenören och Brommabon Anton Håkanson ordnar den 10 september.

  • Publicerad 12:11, 25 aug 2016

25-årige Brommabon Anton Håkanson driver appen DayCape. Det är en digital kalender för att stödja barn med autism i deras vardag. Han lanserar nu ett rapevent för barn i 11- till 15-årsåldern som har Aspberger/ADHD. Då medverkar även Elin Tellebo från Täby som driver företaget Rap-a-way. Hon driver projekt där hon hjälper ungdomar att lära sig rappa.

De två entreprenörerna har båda erfarenheter av att leva med Aspberger respektive ADHD. De ser det här som ett bra sätt för musikintresserade att lära känna varandra.

– Här får de lära sig att rappa. Barn med dessa diagnoser kan ha det svårare socialt och känna sig annorlunda. Det kan också bli ett sätt att känna igen sig i varandra, säger Anton Håkanson.

Det är en fördel om deltagarna har taktkänsla. Annars krävs inga förkunskaper.

– Vi vill avsluta dagen med att spela in musikvideo tillsammans. Om eventet blir fullbokat kan vi boka in fler tillfällen, säger Anton Håkanson.

Träffen är kostnadsfri och äger rum klockan 12.00–15.00 den 10 september på Spotifys huvudkontor på Birger Jarlsgatan i Stockholm. På denna webbplats kan du läsa mer om eventet.