Lars Beijer och Håkan Edeslätt brinner för att hålla de gamla loken och tågen i trim – och för att allmänheten ska kunna åka i dem. Foto: Sacharias Källdén

De vill göra stadens sista järnväg till rullande museum

Nya generationer bör också få höra ångvisslor. Det tycker Stockholms ånglokssällskap som vill skapa en museijärnväg mellan Liljeholmen och Västberga och ber staden om hjälp.

  • Publicerad 06:30, 6 maj 2022

Vår järnväg kan bidra till att göra kajområdet intressantare.

I Västberga industriområde finns en kulturskatt, dold bakom höga staket. Sju ånglok, tre diesellok och ett 30-tal tågvagnar står uppställda här. Trots att de flesta är från förra sekelskiftet är de välbevarade.

Tacka Stockholms ånglokssällskap (SÅS) för det. De tågälskande medlemmarna ser själva till att hålla både vagnar och lok i trim.

– Jag lagade själv nyligen ett rosthål och tillverkade nya delar. Jag är mekaniker civilt så jag har kunskapen, precis som flera andra av oss. Det är mycket handarbete, säger ordföranden Håkan Edeslätt.

Populära turer

Intill honom glänser ett av Sveriges senast byggda ånglok (från 1952) i rött och svart. Ett lok som alla som åkt på någon av sällskapets turer mellan Liljeholmshamnen och Västberga är väl bekanta med. Konduktörer och lokförare i gammaldags mundering ingår i konceptet och ångvisslan ljuder med kraft.

– Det är väldigt populära turer, inte minst bland barnfamiljer. Och vi tycker att det är viktigt att nya generationer får uppleva känslan av att åka ångtåg och sitta i gammaldags trävagnar. Det är också en viktig del av vår historia. Järnvägen betydde otroligt mycket för samhällsutvecklingen, säger trafikansvarige Lars Beijer.

Uppåt 600 personer tog en tur med Ångpendeln, när den gick mellan Liljeholmshamnen och Västberga den 23 och 24 april. Foto: Lasse Nelson

Järnvägar försvann

SÅS bildades 1975 och körde under de första 18 åren på Slakthusbanan, mellan Slakthusområdet och Årsta partihallar. När den banan revs till förmån för tvärbanan sökte man andra lösningar – men en efter en har järnvägssträckor på stadens mark rivits eller blivit otillgängliga på grund av byggen

Nu finns bara sträckan mellan Liljeholmshamnen och Västberga, via Nybodatunneln kvar. Men hur blir det i framtiden? Inom SÅS är man orolig för banan, på grund av de stora byggprojekt som väntar i området. Därför har man skrivit ett brev till kultur- och stadsmiljöborgarrådet Jonas Naddebo, där man föreslår att sträckan blir en museijärnväg.

– Vår tanke är att göra järnvägen mer autentisk med tidsenliga stationer i båda ändarna. Men då behöver vi veta att vi får vara kvar. Vi tror att vår järnväg kan bidra till att göra kajområdet intressantare, precis som staden planerar. Intresset är jättestort för våra turer, säger Lars Beijer.

Inga löften från politiker

Jonas Naddebo tycker att idén är bra, men lovar ingenting.

– Jag välkomnar alla initiativ som gör staden mer levande och rolig. Det är ett ambitiöst projekt med många delar som ska gå i lås, men också en seriös och hårt arbetande förening. De får gärna höra av sig till Stadsmuseet, som kan bidra med kompetens i kultur- och bygghistoriska frågor, säger han.

Trafikborgarrådet Daniel Helldén konstaterar att mycket ska hända i området – Lövholmen ska bli bostadsområde, Liljeholmshamnen utvecklas, Södertäljevägen göras om till stadsgata och Liljeholmsbron renoveras eller till och med flyttas.

– Hela platsen är under utveckling och många beslut är ännu inte tagna. Därför är det svårt att säga om museijärnvägen är möjlig. Men idén är intressant och det vore roligt om den gick att genomföra. Vi har den med oss.

Ny järnvägsstandard stoppar museitrafik

Stockholms ånglokssällskap (SÅS) är en ideell förening, bildad 1975.

Sällskapet kör turer för allmänheten mellan Liljeholmshamnen och Västberga industriområde några gånger per år. Banan ägs av Stockholms stad.

Dessutom kör SÅS turer på Trafikverkets spår. Dagens intensiva tågtrafik gör det dock allt svårare för SÅS att få tillstånd för museitrafik.

Om ett par år införlivas dessutom de svenska järnvägarna i den nya europeiska järnvägsstandarden. Det innebär att museitrafik tvingas upphöra eller blir för dyr för små ideella föreningar. För SÅS återstår då endast sträckan Liljeholmshamnen–Västberga.

Visa merVisa mindre

De ideella krafterna Stockholms ånglokssällskap ser själva till att loken hålls i trim, både utvändigt och invändigt. Foto: Sacharias Källdén