Scandic Sergel Plaza ersätts av nya hotellet Downtown Camper som ska öppna i september 2017. Ett mycket konceptat ställe. Foto: Wikipedia/Downtown Camper by Scandic

De vill göra Brunkebergs torg till "camping"

Efter Urban Escape, Hobo och At Six – nu lanseras ett nytt livsstilshotell med ”camp fire place” och ”social eating”.

  • Publicerad 11:38, 28 sep 2016

Minns ni hur det lät när hotell-vd Mattias Stangl släppte nyheten om Hobo hotel som ska öppnar på Brunkebergs torg? Kavalkaden av positivt laddade värdeord innehåll såväl ”trendiga citynomader”, ”autentiska upplevelser” och ”community”.

LÄS ÄVEN Förstår du hipster-lingot bakom nya Hobo hotell på Brunkebergstorg?

Nu kommer nästa bombastiska lansering av ett hotell på den tidigare bortglömda adressen mitt i City.

Mittemot Hobo ska Scandic öppna det senaste i raden av nya koncepthotell: Downtown Camper.

Här är det 100 procent lifestyle som gäller.

– Vi har tagit inspiration från camping när det gäller att sitta tillsammans vid en lägereld och berätta historier och minnen och äta mat som är gjord på råvaror, säger Thomas Engelhart, kommersiell direktör på Downtown Camper.

En tillflyktsort

Det nya hotellet byggs i den fastighet som tidigare rymt Scandic Sergel Plaza, men blir något större med cirka 450 rum.

Ett besök på Downtown Camper ska vara lite ”escape” på det sätt som naturen är, enligt Thomas Engelhart.

– Man ska kunna komma bort från stressen och jaget som man ofta upplever i storstaden, säger han.

Istället för regelrätta konferensrum kommer det nya hotellet att ha ”personliga rum och ytor för events, möten och samvaro där gränsen mellan arbete och fritid suddas ut” som det står i pressmeddelandet.

– Vi har skapat ett antal unika eventrum. Ett av dem har till exempel en konstruerad stjärnhimmel, säger Thomas Engelhart.

Ett base camp

Besökare ska kunna konsultera hotellets ”lifestyle concierge” för att få tips på annorlunda upplevelser på hotellet och ute på stan, så som att hyra kajak, fördjupa sig i mindfulness, gå en takvandring eller delta i en löparrunda i grupp.

Hotellet vill enligt egen utsagt vara ett ”base camp för urbana upptäckare där välbefinnande och gemenskap står i centrum”.

Downtown Camper ska öppna i september 2017 och har som ambition att bli ett ställe även för stockholmare.

– Det är mötet mellan de som redan bor här och de som är ute och reser som skapar den unika dynamiken, säger Thomas Engelhart och fortsätter:

– Vi kommer att ha en stor ”camp fire restaurant” med bar och en cocktail lounge. 

Vad kommer ni att ha för profil på köket?

– Det är fortfarande under utveckling. Men det ska handla mycket om ”sharing” och ”social eating”, säger Thomas Engelhart.

Fotnot: Alla citat i den här artikeln har lästs och godkänts av Thomas Engelhart innan publicering. Två dygn efter att den publicerades har pressavdelningen på Downtown Camper hört av sig med ett önskemål om att lägga till ett ord i följande citat: "Vi har tagit inspiration från camping när det gäller att sitta tillsammans vid en lägereld och berätta historier och minnen och äta mat som är gjord på naturliga råvaror".