De vill få snurr på Djursholmstrafiken

I stället för en korsning vill flera Djursholmare se en rondell vid Vendevägen/Auravägen. Beskedet är att det tidigast går att göra 2018.

  • Publicerad 16:10, 8 nov 2016

I korsningen Vendevägen/Auravägen, precis utanför Coop och husläkarmottagningen i Djursholm, föreslår Djursholms företagarförening nu att man ska slopa korsningen och anlägga en rondell.

– Alla vet hur man åker i en rondell, det skulle inte bli lika hysteriskt om det var en rondell här, säger Carin Bergström som bor ett stenkast från korsningen.

Majoriteten av näringsidkarna på torget har gått samman och skrivit ett förslag till tekniska nämnden. Bland annat står det: ”Biltrafiken är mycket intensiv och villrådigheten om vem som har företräde är påtaglig”.

– Den här korsningen är väldigt suspekt, en rondell skulle passa här – det handlar bara om att det ska finnas pengar och att det går rent ytmässigt, säger Bengt Sylvan (L), ordförande i tekniska nämnden, och tillägger:

– Om man ska vara realistisk sker det snarare 2018, säger Bengt Sylvan.

Nära att krocka

Sarah Korduner, Djursholmsbo och ägare av restaurangen Yolo, var den som tog initiativ till förslaget.

– Jag tror många varit när att krocka här i korsningen. Det är ju parkering direkt efter övergångsstället så många väntar på att folk ska ut och in, då blir det mycket bilar i korsningen,säger hon.

Har skickat in ritning

Ingemar Ståhl, arkitekt och granne med Djursholms torg, har, med hjälp av flygfoton, gjort en skiss på hur en eventuell rondell kan komma att passa in.

– Det vore toppen om det blev så här, nu finns det en ritning som vi skickat in. Det är en liten rondell så man kan hoppas att det i så fall skulle gå snabbt, säger han.