De vill återvinna mer kultur

–Sollentuna kommun kan bli först i Sverige med återvinning av kultur vid återvinningsstationerna. Åtminstone om Sollentuna Författarsällskap får som de vill.

  • Publicerad 11:12, 26 apr 2017

Glas, metall, plast, kartong – och kultur?

Sollentuna Författarsällskap vill att Sollentunas återvinningsstationer ska kompletteras med ett vackert skåp där man kan lämna böcker, konst och musik till återbruk.

På Bokens dag, den 23 april, överlämnade sällskapet förslaget till Moa Rasmusson (L), ordförande i trafik- och fastighetsnämnden, och Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

– Vi älskar kultur och idén om att återanvända kultur. Många har fullt med böcker som ligger i travar hemma, varför inte lämna dem till återanvändning och låta någon annan upptäcka dem, säger Peter Yngen, ordförande i Sollentuna Författarsällskap och fortsätter:

– Vi har en tanke att man kan sätta en enkel post it-lapp på det man lämnar ifrån sig, som en liten recension, så får den som står och bläddrar en liten vägledning, säger han.

Samma dag, den 23 april, firade Sollentuna Författarsällskap 20 år med att ge ut antologin Jubileumsblandning.

 

Fotnot: På bilden, från vänster:

Mushtaq Ahmad  (Sain Sucha)

Peter Yngen, ordförande Sollentuna författarsällskap

Göran Lager 

Magnus Ramstrand, (KD), ordförande Kulturnämnden

Moa Rasmusson, (L), ordförande Trafik och Fastighetsnämnden

Conny Knutsson 

Veronica Macoveanu 

Ingri Heldt

Eva Giese

Ulrika M Lindgren 

Barbro Holdar

Smittade elever var i skolan – nu stängs högstadiet i en vecka

Nyheter Utbildningsnämndens ordförande tog beslutet på söndagen Högstadiet på Helenelundsskolan går över till fjärrundervisning från och med i dag måndag och fram till och med fredag den 4 december. Utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M) tog...måndag 30/11 1:20

Ett steg närmare nytt utegym efter promenad i Tegelhagen

Nyheter Brett stöd för nytt utegym i södra Sollentuna I förra veckan sågs intresserade invånare och ett gäng politiker i Tegelhagen för att kika på några olika platser som skulle kunna funka för ett nytt utegym. Och redan nu har Katti Bauer,...söndag 29/11 10:23