Grundare. Tony Challma och Albin Rännar i Foodles lokaler i Klingsta. Foto: Anton Kyhlbäck

De utmanar de stora budföretagen

Albin Rännar och Tony Challma har startat en "online foodcourt" under pandemin. Nu etablerar de sin flaggskeppsbutik i Danderyd, med planer på expansion.

  • Publicerad 09:30, 10 jun 2022

Det är mat som görs med kärlek

Under pandemin har allt fler fått aptit på att få restaurangmat hemkörd till dörren.

Något som entreprenörerna Albin Rännar och Tony Challma tagit fasta på. För ett år sedan öppnade de sin första restaurang i Nyköping med ett unikt koncept - att ha flera kök i ett och sedan buda iväg maten.

Nyligen öppnade de i Klingsta, Danderyd, med planer på att expandera i Stockholm.

– Det här är vårt flaggskepp, men vi har planer på att öppna i Nacka och Huddinge, säger Albin Rännar, vd på Foodle.

Online foodcourt

Deras koncept är att de tillagar allt från pizza, sushi och hamburgare till husmanskost på samma ställe. Maten som tillagas skickas sedan iväg med ett eget matbud, istället för budföretag.

En typ av "online foodcourt" med eget bud.

På så vis konkurrerar de både med restauranger och företag som Foodora, Bolt och Uber eats, förklarar duon.

– Vi har kontroll på hela processen, säger Tony Challma, grundare.

Albin Rännar förklarar vidare.

– Vid hemleveranser hos budföretag uppstår mycket problem på vägen, och man vet inte alltid som kund vem du ska kontakta. Vi tar ansvar från att köpa in råvaror till att kunderna får hem maten. Om det blir något fel på vägen då löser vi det, säger han.

Mat med kärlek

En av de största utmaningarna har varit att utveckla alla de olika köken och utbilda personalen, menar Albin Rännar.

– Den vanligaste invändningen mot oss är att ni kan inte laga 100 rätter. Men sedan testar de vår mat, säger han.

– Det är mat som görs med kärlek, det har varit vårt mål, säger Tony Challma.

Spökrestauranger

Enligt Foodle når de från Klingsta – där de även serverar mat på plats – cirka 30 000 hushåll i Danderyd och Täby. (Leverar ej till Tranholmen).

Tidigare i februari öppnade spökrestaurangen Curb i Mörby centrum där fokus också är på hemleverans av mat, snarare än att äta på plats.