De tävlar om att bli årets företagare

Här är de tre företag som kan bli Årets Företagare i Håbo i tävlingen som avgörs av en jury. – Vi är väldigt nöjda med valen, säger Helena Johansson från styrelsen för Företagarna Håbo.

  • Publicerad 21:44, 19 apr 2021

I förlängningen vill vi också ha det här på vår företagargala

Varje år sedan mitten av 1980-talet har Årets Företagare utsetts lokalt av Företagarna. Sedan 2007 kan man även vinna nationellt. Om det kommer att gå så bra för den som vinner i Håbo återstår att se, men nu står det i alla fall klart vilka tre företag som är nominerade till priset.

Det handlar om:

InfraGeoTech AB

Mälarlås AB

Modinexpo AB

– Vi har fått in många förslag till nominerade. Vi har stött och blött förslagen emot varandra om lönsamhet, engagemang och så vidare och sedan finns det också många kriterier från Företagarna som ska vägas in. Vi tycker att vi har gjort ett bra urval. Både vad gäller storlek och bransch, säger Helena Johansson.

Många nomineringar

Företagarna fick in många nomineringar vilket Helena Johansson ser som ett tecken på ett större folkligt intresse för priset. I den andan får även privatpersoner vara med och rösta om man så vill, via Företagarna i Håbos hemsida, men i slutändan är det en jury som utser vinnaren.

– Det är viktigt. Vi vill inte att någon vinner för att den har flest kompisar, men juryn kommer ta hänsyn till rösterna och skulle det vara så att det är två likvärdiga vinnare kan det säkert bli helt avgörande.

– I förlängningen vill vi också ha det här på vår företagargala, men det hänger ju på vad som händer med pandemin. Får vi som vi vill så kommer vi ha någon form av tillställning efter sommaren, säger hon.

I juryn sitter Anna-Lena Holmström, Svenskt Näringsliv, Susanne Lund, Handelsbanken Bålsta, Anders Strömberg, Sparbanken Bålsta, Mikael Ramnö, Almi Uppsala, Tomas Lyckåsen, Lyckås måleri.

Det måste dock noteras att ordföranden i Företagarna Håbo, Malin Bergman Solming, är en av de tre nominerade?

– Ja, det har vi också stött och blött och hur vi än gjorde kom vi fram till att hennes arbetsinsats är så pass bra. Hon är engagerad, hon brinner för näringslivet. Inte bara våra medlemmar utan även andra företag som hon sätter i kontakt med till exempel kommunen. Hon har blivit en riktig länk i företagandet. Vi kan inte ta bort henne bara för att hon är vår ordförande, men då är det extra skönt att vi har en jury som avgör.

Vinnaren utses den 26 april och kommunvinnarna kommer så småningom att tävla i en regionsfinal varifrån vinnaren därefter går vidare till den stora finalen Årets Företagare Sverige.

Kriterierna från Företagarna

Äga & Driva

Man ska ha majoritets-ägande.

Ledare & Förebild

Aspekten belyser på vilket sätt som företaget bidrar till samhället genom sitt agerande.

Kreativitet & Innovation

Aspekten belyser på vilket sätt som företaget arbetar på ett innovativt sätt med sin vara eller tjänst.
Lönsamhet & Tillväxt

Med god lönsamhet avses att den är långsiktigt stabil eller att man har återinvesterat i företaget för fortsatt tillväxt.

Formella krav

Inte ha några betalningsanmärkningar i närtid. Betalningsanmärkningen ska ställas i relation till verksamheten. Företagaren får inte nyligen vara dömd i domstol.

Visa merVisa mindre

Radhusidyllen blev en lastbilsidyll

Boende efterlyser bullerdämpning. De boende i radhusområdet i södra Brunna känner både oro, maktlöshet och uppgivenhet i takt med att den tunga trafiken ökar ute på Granhammarsvägen. Nu efterlyser grannarna bullervall och bullerplank...måndag 17/5 10:14

Upplands-Bro kommun: En höjning av bullervallen är på gång

Så svarar kommunen radhusgrannarna vid Granhammarsvägen. Hos kommunen ger man beskedet att den befintliga, om än låga bullervallen, som skyddar radhusområdet längs med Granhammarsvägen ska undersökas. Därefter ska denna höjas med två meter.måndag 17/5 10:13