Alla hjärtans dag, romantikens högtid, är här. Och vad kan väl vara mer romantiskt än ett lusthus med utsikt över vackra Edssjön i Väsby?

Fredrik och Desirée Kiskéri blev ett par för snart sju år sedan. Båda gillar träning och träffades inte helt oväntat i träningssammanhang på Team Pannben, en crossfitinspirerad träningsgrupp i Väsby.

– Det började med att vi tränade där och sedan umgicks vi mer och mer, berättar Fredrik.

Amors pilar slog till, löpintresset höll i sig och på en gemensam runda i skogen stod det plötsligt där. Lusthuset med stort L. En perfekt plats för giftermål, tyckte båda.

Och 2019 sa de ja till varandra inför ett tiotal gäster, som tagit sig dit för ett kombinerat träningspass och bröllop. Brudklänning och smoking var det inte tal om. Nej, tights och löparjacka var klädkoden för både brudpar och gäster på detta träningsinspirerade bröllop.

– Det var jättefint. Vi är inte så mycket för pompa och ståt, säger Desirée.

Speciell plats

Sedan dess har lusthuset vid Antuna en speciell plats i Fredriks och Desirées hjärtan.

– Vi har säkert varit här ett tiotal gånger. Det är lika fint vilket väder det än är, regn och rusk eller sol. Häromsistens var det alldeles disigt när vi var här och det var helt magiskt.

När det gäller löpning är de inga dunungar. De har avverkat både halvmaror och ultralopp på 50 km.

– Långlopp ger bästa upplevelsen, säger Desirée övertygat.

Men de har även arrangerat ”busigare” event, som en julaftonslöpning till just lusthuset med tomteluvor på och glögg som väntade på plats.

– Jag minns att några gick förbi med sina hundar. De måste ha undrat vad det satt för tomtar runt lusthuset, säger Desirée.

Nu är de inne i ett run streak, vilket innebär att de springer 20 minuter varje dag. Desirée är uppe i otroliga 770 och Fredrik imponerande 440 dagar i sträck.

– Det kom ett ryggskott emellan, säger han.

Årets alla hjärtans dag firar de troligen med en enkel utflykt till Sandakärret, en plats som de gillar mycket och som bara ligger ett stenkast hemifrån.

– Det går lika bra att grilla ute som att gå på restaurang. Det viktiga är att man gör något tillsammans. Och vi är ändå alltid ute, säger Desirée.

Hur håller ni kärleken vid liv?

– Vi gör saker tillsammans, säger Desirée.

– Vi har gemensamma intressen. Det är även viktigt att ge tid och utrymme åt varandra, så att man inte får dåligt samvete om man är borta. Och om man träffas på äldre dar vet man vad man vill ha, säger Fredrik och ger Desirée en öm blick.