Anna Dittlau och Mia Waldenstedt är Louie Louie's nya ägare och ser fram emot att driva kaféet i SoFo. Foto: Ella Söderberg

De tar över populära Söderhaket

I augusti förra året skrev StockholmDirekt om rock’n’roll-ägarna som la ut kaféet Louie Louie till försäljning. Nu är det klart vilka som tar över.

  • Publicerad 08:30, 2 apr 2018

Det blir vännerna Anna Dittlau och Mia Waldenstedt som tar över på Bondegatan 13.

Båda har drivit företag tidigare och ser fram emot att driva Louie Louie. Samtidigt är det nervöst att ta över ett ställe som är så omtyckt av Södermalmsborna.

– Självklart är det en press, så mañana är vi inte, utan det är mycket att leva upp till, säger Anna.

LÄS ÄVEN Rock n' roll-kafé på Södermalm till salu

Just nu håller de på att teckna de avtal som behövs och står även och provjobbar för att lära känna det. Och stammisar – ni kan vara lugna, än finns inga planer på att förändra det populära kaféet.

– Vi älskar Louie Louie, vår största målsättning är att bibehålla stället som det är, så det kommer inte bli ett superskifte, berättar Mia.

– Vi tar hand om de gamla ägarnas bebis och vill självklart ta över deras kunskap, så varför ändra ett framgångsrikt koncept? säger Anna.

Mixen på gästerna på Louie Louie är blandad, här turas lattemammor, äldre par och tonåringar om att fika bland vinylskivor och rockmusik i högtalarna. Meningen är att stället fortfarande ska vara en mötesplats för alla, och de nya ägarna lägger stor vikt vid att alla ska känna sig välkomna.  

LÄS ÄVEN Lastbil kraschade in i fordon på Södermalm – vittnet Fredrik såg allt

– Vår styrka är att vi har jobbat med människor tidigare, vi kommer att fråga gästerna vad de vill ha, för oss är det viktigt. De sitter ju på all kunskap, säger Mia.

Louie Louie

Kafé, folkölsbar och skivbutik i ett

Ligger på Bondegatan 13

Öppet alla dagar 8-18

Instagrammar dagens lunchmeny

Anordnar spelningar och vernissage

Går att hyra lokalen för events

Visa merVisa mindre