Bostaddirekt tar över lokalerna efter Scandic vid Brommaplan. Foto: Tomasz Pozar

De tar över efter Scandic vid Brommaplan

Ett long stay-hotell. Det ska de klassiska hotellokalerna vid Brommaplan omvandlas till när Scandic nu flyttar ut för gott.

  • Publicerad 11:19, 20 dec 2016

Tidigare i höstas rapporterade Bromma Tidning om att Scandic Brommaplan stänger för gott den 23 december.

– Hela området står ju under förvandling och det ska beredas plats för nya byggnader, bostäder och en bussterminal. Därför lämnar vi till årsskiftet, sa Heidi Wold på Scandics presstjänst i september.

LÄS MER: Scandic hotell vid Brommaplan checkar ut för gott

Men i väntan på att byggnaden rivs och förvandlingen av Brommaplan tar fart har fastighetsägaren JM velat hitta en ny hyresgäst.

Och nu står det till sist klart vilka det blir - den 9 januari slår Bostad direkt upp dörrarna till hotellet. Konceptet är ett så kallat "long stay"-hotell och riktar sig till de som behöver lite längre, tillfälliga boenden, till exempel folk som tillfälligt jobbar i Stockholm, studenter eller personer som är mellan två boenden.

– Många söker bostad på kort tid men privatpersoner är sällan intresserade av att hyra ut sin bostad i en månad. Men en månad är fortfarande för dyrt för att man ska kunna ta in på hotell. Så där såg vi en nisch, säger Bostad direkts vd Victor Börjesson. 

"Bra lösning"

Både vandrarhem och studentbostäder var på tapeten när Bromma Tidning pratade med JM i september. Men det blev alltså inget av det.

– Det fanns vissa olika alternativ, men det var inte jättemycket. Det här var ett alternativ som vi upplevde som bra lösning för byggnaden och för området, säger Mikael Åslund, regionchef för JM bostad Stockholm stad.

Hur länge long stay-verksamheten kommer finnas kvar på platsen innan det är dags för rivning är ännu inte klart, eftersom detaljplanen för det nya Brommaplan ännu inte är färdig. Men hittills har Bostad direkt fått möjlighet att bedriva verksamheten i två år.