Öppnar nytt. Kjell Pettersson och Anna Carlsson hoppas att tillvaron snart ska bli något enklare igen. "Då får man inte sitta hemma i myskläderna längre", säger Kjell. Foto: Alexander Kuronen

De storsatsar i krisen – öppnar XL-klädbutik

Det har varit sorgekostymen på för klädkedjan Dressmann, som har fått se butiker gå i graven på grund av pandemin. Men Anna och Kjell i Barkarby har tänkt precis tvärtom.

  • Publicerad 17:19, 12 feb 2021

”Ursäkta röran, vi bygger om” står det på en skylt utanför Dressmann i Barkarby.

Med tanke på det senaste årets prövningar hade det lika gärna kunnat stå ”Butiken upphör, allt ska bort”.

– Vi har haft uppsägningar och har varit permitterade. Det har varit jättetufft och väldigt osäkert, och vissa butiker har tvingats lägga ner i Sverige. Men nu ser vi ändå positivt på framtiden, säger butikschefen Anna Carlsson.

Två butiker i en

Hennes ess i rockärmen: en Dressmann med kläder i storlekarna 2–9XL.

För detta ändamål sätts en skiljevägg in i lokalen, med resultatet att det blir två butiker i en. Öppning äger rum den 25 februari – samtidigt som Dressmann i Barkarby firar tio år.

De norra delarna av Stockholm har fram till nu saknat en XL-butik.

– Vi märker ett ökat behov av större storlekar. Flera kunder har frågat efter det, säger Anna.

– Plus att kommunen växer. Den blir större, inte storleks- men invånarmässigt, tillägger Kjell Pettersson, assisterande butikschef.

Till en början kommer det nya sortimentet att utgöras av fritidskläder. Kostymer i generösare storlekar går dock att beställa på nätet.

”Ett härligt år”

Och kanske är denna butikssatsning precis den injektion Dressmann behöver efter ett svårt 2020? Dessutom har ju vaccinationerna kommit i gång.

– Jag tror på 2021, det här kommer att bli ett härligt år, säger Anna.