SKRATTKLUBB. Jennie Pihl och Janne Westerlund, till höger, drar igång stand up-klubb på Pontonjärgatan. Janne och Jennies sambo John Houdi, till vänster, är två av komikerna som gästar premiären. Foto: Pressbild

De startar stand up-klubb på Kungsholmen

Käka eller drick något gott och skratta. Nu startar en ny stand up-klubb på Kungsholmen, och arrangörerna lovar flera kända namn i höstens line-up.

  • Publicerad 15:42, 7 sep 2020

Hallå där Jennie Pihl, restaurangchef på Krubb och Tapas 28 på Pontonjärgatan som tillsammans med Janne Westerlund och Stockholm comedy club satsar på stand up-klubb varje torsdag under hösten.

Vad fick er att satsa på stand up-klubb?

– Under coronan har våra uteserveringar varit väldigt populära men Krubbs matsal har stått ganska tom, samtidigt som artistbranschen har haft svårt, så varför inte erbjuda det som alternativ? Det är kul att erbjuda något nytt och roligt för området. Det är både bra för oss och de som vill komma hit och skratta. Det är helande med skratt.

Vad kommer det vara för komiker som uppträder?

– På premiären, som är fullbokad, kommer John Houdi och Janne Westerlund och det kommer fler. Sedan kommer det vara rullande schema under hösten men vi kommer ladda med många kända komiker.

Är det här något som kan fortsätta även efter hösten?

– Det hoppas vi verkligen. Även om det kommer släppas på restriktionerna tror inte vi att folk kommer vilja tränga ihop sig så det kommer nog alltid vara begränsade biljetter. Nu säljer vi cirka 40 för att kunna hålla bra avstånd. Jag tycker det känns fint att kunna ge en lite exklusivare upplevelse med proffsen.

Skrattfest

Vad: Stand up-klubb signerat Stockholm comedy club på Krubb, Pononjärgatan 28

När: Premiär 24/9 klockan 20, sedan varje torsdag till och med 16/12.

Hur: Bara biljett kostar 200 kronor plus serviceavgift. Matmeny från både Tapas28 eller Krubb finns med biljett, mat, välkomstbubbel eller alkoholfritt alternativ, samt chokladbit och kaffe för 575, respektive 395 kronor. För mer information sök ”Standup på Tapas28 och Krubb Ponton28” på Facebook.

Visa merVisa mindre